Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut

A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut

Un alt cutremur puternic a zguduit România. Seismul s-a produs în zona Vrancea, noaptea trecută, la ora 4:02.

Ce magnitudine a avut cutremurul

Cutremurul produs noaptea trecută a avut o magnitudine de 3,4 pe scara Richter, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Cutremurul s-a produs la o adâncime de 87 km.

Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor: Brașov, Bazău, Ploiești, Galați, Brăila și București.

,,Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 83km E de Brasov, 91km S de Bacau, 103km NE de Ploiesti, 113km V de Galati, 116km NV de Braila, 154km N de Bucuresti, 171km SV de Iasi, 173km NE de Pitesti, 195km E de Sibiu, 217km SV de Chisinau’‘, potrivit INCDFP.

 

România, lovită de tot mai multe cutremure

România a fost lovită de 17 cutremure, doar în luna noiembrie. Cutremurele au avut magnitudini cuprinse între 2,1 și 3,9 pe scara Richter.

Un alt cutremur puternic a lovit România, marți, în zona seismică România. cutremururl a avut o magnitudine de 3,1 pe scara Richter, la o adâncime de 136 kilometri. Seismul s-a produs la ora 11:42.

Majoritatea cutremurelor care s-au produs în România,a avut loc în zona seismică Vrancea.

Conform Institutului Național de cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, marți, la ora 11.42 s-a produs un cutremur slab cu magnitudinea de 3.1 pe scara Richter în zona seismică Vrancea.

Seismul în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brasov, 87km NE de Ploiesti, 106km S de Bacau, 120km V de Galati, 121km V de Braila, 139km N de Bucuresti, 158km NE de Pitesti, 186km E de Sibiu, 187km SV de Iasi, 204km N de Ruse.

Cel mai mare cutremur din ultimii ani, din România, s-a produs în Buzău. Cutremurul produs a avut magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, seismul fiind simțit puternic și în Capitală.

Specialiștii sunt de părere că Vrancea este un stadiu final al unei zone de subducție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: