Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România! Unde a putut fi resimțit seismul

A fost cutremur în România! Unde a putut fi resimțit seismul

În dimineața zilei de vineri, teritoriul României a fost marcat de un eveniment seismic de intensitate redusă în zona seismică binecunoscută Vrancea. Institutul Național pentru Fizica Pământului a furnizat date relevante, arătând că seismul a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter și s-a produs la ora locală 3:43.

Acest fenomen geologic a avut loc la o adâncime considerabilă de 65,6 kilometri și a fost localizat în județul Vrancea, regiune recunoscută pentru activitatea seismică frecventă în România. Prin aceste coordonate geografice, epicentrul cutremurului s-a aflat în proximitatea mai multor orașe importante, marcând un moment de alertă pentru locuitorii din zonă.

A fost cutremur în România

Astfel, în momentul producerii seismului, epicentrul se afla la 30 de kilometri vest de Focșani, 70 de kilometri nord de Buzău, 80 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 83 de kilometri sud-vest de Bârlad, 87 de kilometri sud de Bacău și 95 de kilometri est de Brașov. Aceste cifre relevă amploarea geografică a fenomenului, subliniind impactul său asupra unor așezări semnificative din regiune.

Este esențial să subliniem că, deși magnitudinea cutremurului a fost relativ mică, impactul său poate fi resimțit în comunități întinse. Adâncimea la care s-a produs acest seism poate influența gradul de resimțire a mișcării telurice de către locuitori și structurile de construcție.

Institutul Național pentru Fizica Pământului a reacționat rapid, furnizând informații precise și actualizate, contribuind la gestionarea situației de urgență. Autoritățile locale și naționale au fost alertate cu privire la eveniment, iar măsurile de precauție au fost luate pentru a minimiza riscurile asociate acestui seism de mică magnitudine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: