Redactia.ro
Home » Știri » A fost dată legea! Minorii au interzis la tatuaje și piercinguri

A fost dată legea! Minorii au interzis la tatuaje și piercinguri

Ministerul Sănătății, sub conducerea ministrului Alexandru Rafila, a introdus noi norme stricte pentru saloanele de tatuaj, piercing și înfrumusețare. Aceste norme, cuprinse în Ordinul nr. 1648/2024, aduc interdicții semnificative pentru procedurile estetice invazive și pentru minori. Documentul subliniază reglementări esențiale pentru a asigura siguranța și igiena în aceste saloane, intrând recent în vigoare.

Interdicții pentru procedurile de tatuaj și piercing la minori

Conform noului ordin, saloanele specializate nu au dreptul să efectueze proceduri de tatuare cosmetică și artistică persoanelor sub 18 ani. De asemenea, piercingul corporal și implanturile dermale sunt interzise minorilor, cu excepția piercingului în zona urechii, care poate fi realizat doar cu acordul părinților.

Aceste măsuri sunt prevăzute în articolul 15 din Normele de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală, parte integrantă a Ordinului semnat de Alexandru Rafila. De asemenea, este interzisă efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor sub 18 ani și a implanturilor dermale la același nivel. Normele clarifică, de asemenea, că mutilarea genitală sub orice formă este strict interzisă, chiar și cu acordul persoanelor implicate.

Restricții pentru procedurile estetice invazive

Ordinul ministrului Sănătății interzice în saloanele de înfrumusețare efectuarea procedurilor estetice încadrate ca proceduri medicale estetice invazive și cele care implică utilizarea de produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale. Aceste măsuri sunt menite să prevină complicațiile și riscurile asociate cu procedurile neautorizate și să asigure că toate intervențiile sunt realizate de personal calificat, conform standardelor ocupaționale.

În saloanele de înfrumusețare sunt interzise efectuarea procedurilor estetice încadrate ca proceduri medicale estetice invazive și proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale”, se arată în ordin.

Normele de igienă și siguranță în saloanele de tatuaj și înfrumusețare

Ordinul nr. 1648/2024 stabilește reguli clare care trebuie respectate în saloanele de înfrumusețare și tatuaj pentru a asigura igiena și siguranța clienților. Acestea includ pașii care trebuie urmați înainte, în cursul și după proceduri, materialele utilizate, precum și categoriile de profesioniști autorizați să realizeze anumite proceduri.

Toate procedurile estetice care se efectuează în salonul de înfrumusețare sunt efectuate cu produse cosmetice autorizate și doar de către personal calificat, cu o pregătire profesională conform standardelor ocupaționale”, prevede actul normativ. Aceste reguli sunt esențiale pentru a preveni infecțiile și alte complicații care pot apărea din cauza nerespectării normelor de igienă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: