Redactia.ro
Home » Știri » A fost făcut anunțul! Când intră pensiile pe card în iulie 2024

A fost făcut anunțul! Când intră pensiile pe card în iulie 2024

Veste bună pentru românii cu pensii mai mici de 2.000 de lei! Anunțul făcut de Casa de Pensii

În luna iulie 2024, pensionarii din România vor beneficia de schimbări semnificative în ceea ce privește plata pensiilor pe card. Această modificare vine ca urmare a zilelor de weekend care ar putea afecta calendarul obișnuit de distribuire a fondurilor.

Pensiile vor intra mai devreme pe card

În mod excepțional, pensiile vor fi virate mai devreme în luna iulie 2024. Milioane de pensionari, aproximativ 2.500.000, își vor primi banii pe 12 iulie, în loc de data obișnuită. Această decizie a fost luată deoarece zilele de 13 și 14 iulie sunt weekend, iar autoritățile au dorit să evite întârzieri în primirea fondurilor.

Pentru cei care primesc pensiile prin Poșta Română, distribuirea se va face conform programului obișnuit, adică între 2 și 10 iulie. Acest program nu va suferi modificări, asigurându-se că toți pensionarii primesc banii la timp.

Pași necesari pentru a primi pensia pe card

Pensionarii care doresc să primească pensiile pe card trebuie să urmeze câțiva pași simpli. În primul rând, este necesar să deschidă un cont curent personal la o bancă sau o altă instituție financiară. Contul trebuie să fie pe numele pensionarului sau al reprezentantului său legal.

După deschiderea contului, pensionarii trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii din zona de care aparțin. Această cerere trebuie să fie însoțită de o copie a extrasului de cont. Documentele pot fi trimise și prin poștă, folosind o scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Este important ca aceste formalități să fie realizate în timp util pentru a asigura transferul fără probleme al pensiilor.

Recalcularea pensiilor și beneficiile pentru cei cu vechime mare

În paralel cu aceste schimbări, Casele de Pensii din România efectuează recalcularea pentru aproximativ cinci milioane de pensii. Procesul de recalculare este complex, iar rezultatele vor fi comunicate primilor pensionari începând cu 10 iulie 2024.

Din totalul pensiilor recalculate, se estimează că trei milioane vor înregistra creșteri, în timp ce restul vor rămâne la nivelul actual. Este important de menționat că, potrivit Legii pensiilor, nicio pensie nu va fi redusă, chiar dacă recalcularea ar sugera o valoare mai mică.

O veste bună vine pentru pensionarii care au lucrat mai mult de 30 de ani. Aceștia vor beneficia de un punct bonus de stabilitate, oferit pentru fiecare an suplimentar de muncă. Punctele de stabilitate sunt acordate pentru anii de muncă suplimentari, contribuții și perioade asimilate și necontributive, cum ar fi serviciul militar, șomajul sau studiile universitare. De exemplu, pentru perioadele de muncă între 26 și 30 de ani, pensionarii vor primi 0,50 puncte pe an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: