Redactia.ro
Home » Știri » A fost înghițit de un rechin alb și a trăit să spună povestea: «În interiorul fălcilor era doar întuneric»

A fost înghițit de un rechin alb și a trăit să spună povestea: «În interiorul fălcilor era doar întuneric»

atac rechin

Povestea unui scafandru din Australia a tulburat o lume întreagă. Bărbatul a avut ghinionul de a întâlni un rechin alb. A fost la un pas de a fi pur și simplu înghițit de fiorosul animal, însă a reușit să scape ca prin urechile acului. După ani întregi de la incidentul terifiant, a găsit puterea de a vorbi despre momentul în care și-a văzut moartea cu ochii.

A fost atacat de un rechin alb și a trăit să spună povestea

Eric Nerhus, din Eden, Australia este unul dintre puținii oameni care a interacționat cu un rechin alb și care încă trăiește pentru a relata povestea. Întâmplarea care l-a marcat pe viață a avut loc cu ani buni în urmă, în anul 2007 atunci când Eric s-a scufundat pentru a găsi un tip de melc de mare comestibil.

În timp ce se scufunda liniștit în căutarea vietăților, un rechin alb l-a atacat și l-a înghițit până la jumătate: cap și o parte din trunchi. Atunci a început o luptă pentru supraviețuire și totul în jurul său a devenit negru. „Într-un minut era lumina zilei, în secunda următoare totul a devenit negru. În interiorul fălcilor era doar întuneric, nu vedeam nimic”, a povestit Eric. Bărbatul s-a zbătut în dreapta și în stânga pentru a slăbi strânsoarea maxilarului rechinului, deși simțea colții acestuia în timp ce i se înfingeau adânc în piele.

„Am început să mă zvârcolesc pe spate și nu eram sigur dacă voi ieși sau nu. Credeam că mă eliberez, maxilarul de jos s-a închis și am simțit dinții care mi se înfundă în ceafă și în craniu. L-am lovit în ochi cât de tare am putut, iar rechinul a reacționat din nou și mi-a dat drumul”, a povestit australianul.

Rechinul alb este un prădător de excepție

Rechinul alb (Carcharodon carcharias) este o specie de rechin de talie mare, cunoscut și sub numele de marele rechin alb”. Este considerat unul dintre cei mai mari prădători de pe Terra, putând ajunge la o lungime de până la 6 metri și o greutate de până la 2 tone. Rechinul alb este cunoscut pentru forma sa hidrodinamică, cu o musculatură foarte puternică.

Această specie de rechin este răspândită în toate oceanele lumii, fiind adesea găsită în apele reci și temperate. Rechinul alb este un prădător nepretențios, hrănindu-se cu o varietate de pești, focile, leii de mare, delfinii și alte mamifere marine, precum și alte specii de rechin.

Rechinul alb este considerat un animal periculos pentru oameni, fiind implicat într-un număr relativ mare de atacuri la adresa acestora, deși majoritatea acestor atacuri sunt considerate unele neintenționate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: