Redactia.ro
Home » Știri » A fost realizat primul transplant hepatic la un copil, în România. Ce afecțiuni medicale are micul pacient

A fost realizat primul transplant hepatic la un copil, în România. Ce afecțiuni medicale are micul pacient

A fost realizat primul transplant hepatic la un copil, în România. Ce afecțiuni medicale are micul pacient

A fost realizat primul transplant hepatic la un copil, în România. Iată detalii și ce afecțiuni medicale are micul pacient, în vârstă de doar 11 ani.

A fost realizat primul transplant hepatic la un copil, în România. Ce afecțiuni medicale are micul pacient

Primul transplant hepatic la copil a fost realizat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. S-a întâmplat sâmbătă, 18 ianuarie 2023, iar micul pacient are doar 11 ani și suferă de insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată.

Intervenţia face parte din programul de transplant demarat de scurt timp la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

„În data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» s-a efectuat primul transplant hepatic la copil, care face parte din programul de transplant început de scurt timp în spitalul nostru”, se arată într-un comunicat al Spitalului.

Starea copilului este stabilă, susțin medicii.

Transplantul hepatic a fost efectuată de o echipă de chirurgi a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, coordonată de conferenţiar doctor Laura Bălănescu, şi o echipă de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, formată din profesor universitar doctor Irinel Popescu şi medicul Doina Hrehoreţ.

Echipa de medici anestezişti a fost formată din doctor Ruxandra Fota din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi din medicii Florin Rusu şi Alexandru Baetu din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, echipa de anestezie fiind coordonată de medicul Ruxandra Fota.

„Aducem mulţumiri deosebite Ministerului Sănătăţii şi în special domnului profesor universitar doctor Alexandru Rafila şi Agenţiei Naţionale de Transplant, domnului director executiv doctor Guenadiy Vatachki şi domnului doctor Victor Zota, care au făcut toate eforturile şi demersurile legale pentru ca această intervenţie să se desfăşoare în cadrul clinicii noastre”, notează sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: