Redactia.ro
Home » Știri » A fost vaccinat primul român împotriva Covid19: Mihaela Anghel, asistentă la ”Matei Balș”

A fost vaccinat primul român împotriva Covid19: Mihaela Anghel, asistentă la ”Matei Balș”

GALERIE FOTO (2)

A fost vaccinat primul român împotriva noului coronavirus, duminică, 27 decembrie. Este vorba despre o asistentă de la Institutul Național ”Matei Balș”, din Capitală, pe nume Mihaela Anghel.

A fost vaccinat primul român împotriva Covid19

Moment istoric în a treia de Crăciun. Duminică, 27 decembrie, la ora 9:00, a fost vaccinat primul român împotriva coronavirusului. Este vorba despre o asistentă de la Institutul Național ”Matei Balș” din Capitală, pe nume Mihaela Anghel. Asistenta s-a ocupat în acest an, pe 27 februarie, de îngrijirea primului român infectat cu SARS-Cov 2, transmite Digi 24.

”Este începutul sfârșitului pandemiei. Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”, a declarat Mihaela Anghel după vaccinare. De asemenea, ea a precizat că se simte privilegiată să fie primul român care se lasă vaccinat anti-covid și a îndemnat restul populației „să deschidă bine ochii și să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate”.

Foto: Mihaela Anghel, primul român vaccinat anti-coronavirus

Imediat după ora 9:00, la ora 10:00 s-a început vaccinarea și la nivel național, în alte 9 spitale din țară, deoarece prima tranșă se va distribui în zece spitale din România aflate în prima linie, în lupta cu virusul. Iată mai jos lista integrală:

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS) s-au administrat în primă fază 3000 de vaccinuri care s-au distribuit în cele zece unități medicale în funcție de nevoie. Așadar: la Spitalul ”Matei Balş” Bucureşti – 600 de doze, la ”Victor Babeş” București- 530 doze de vaccin, la Brașov- 100 de doze, la Cluj – 375 doze; Constanţa – 170; Dolj – 90; Iaşi – 260; Baia Mare – 210; Suceava – 250; Timişoara – 450 de doze.

Vaccinul nu este obligatoriu și este gratuit

Sâmbătă dimineață au sosit 10.000 de doze de vaccin anti-coronavirus, de la Pfizer și BioNTech, la Institutul Cantacuzino din Capitală, acolo unde au fost depozitate. Premierul Florin Cîțu a precizat că vaccinul este gratuit și nu este obligatoriu. De altfel, urmează ca săptămânal să primim 140.000 de doze de vaccin, mai spun prim-ministrul. De altfel, România ar urma să aibă pe toată durata campaniei, 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid.

”S-a muncit foarte mult.E un moment important, îl așteptăm de un an de zile. Apariția, livrarea și distribuirea vaccinului într-un timp record vor ajuta la eradicarea pandemiei sperăm într-un timp cât mai scurt. Săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va primi în total în jur de 10 milioane de doze.Vom avea o campanie foarte bine pusă la punct.Vaccinarea este gratuită și nu este obligatorie.Vom continua cu campania de vaccinare în mass-media”, a spus și premierul Florin Cîțu.

Ce reacții adverse are vaccinul anti-coronavirus

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, vaccinul împotriva SARS-COV2 are și reacții adverse: durere, roșeață, umflătură locală, durere de cap, febră și greață.

”Reacțiile adverse sunt de intensitate ușoară-medie, cele mai frecvente locale – durere, roșeață, umflătură local sau dureri de cap, febră, greață. Au fost reacții majore la câteva persoane cu istoric alergic major.Președintele, premierul se vor vaccina la momentul potrivit, adică atunci când începe etapa de vaccinare a demnitarilor. După ce vaccinul e scos la o temperatură de 2-8 grade are o durată de viață de 5 zile. După ce un flacon e scos la temperatura camerei, are o durată de stabilitate de 6 ore. Într-un flacon sunt 5 doze”, a spus Valeriu Gheorghiță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: