Redactia.ro
Home » Sport » A ieșit autopsia baschetbalistei Alessia Raiciu. De ce a murit tânăra, de fapt

A ieșit autopsia baschetbalistei Alessia Raiciu. De ce a murit tânăra, de fapt

Baschetbalista Alessia Maria Raiciu a murit în data de 14 august 2022, chiar în ziua în care împlinea vârsta de 18 ani. Aceasta era inclusă în lotul U18 al reprezentativei României în Campionatul European de Baschet Feminin din perioada 30 iulie – 7 august.

Alessia a fost găsită fără suflare, în locuința sa, fără urme de violență pe corp. Tânăra ar fi decedat în timp ce dormea și nu se știa cu probleme de sănătate. Unii medici susțin că există situații în care tinerilor li se opresc brusc inimile, suferind, astfel, de „sindromul morții subite”. Iar, în aceste condiții, nici autopsia nu poate determina cauza exactă a decesului, arată antena3.ro.
În urma autopsiei, medicii susţin că Alessia Maria Raiciu a murit din cauza unui edem pulmonar acut. Nu se știe cu exactitate ce a cauzat acest edem pulmonar. În aceste momente se mai așteaptă rezultatele de la examenul de anatomo patologie și cel toxicologic, mai precizează sursa citată anterior.

Este important de precizat că edemul pulmonar reprezintă o afecțiune care se datorează acumulării de lichid în interstițiul pulmonar și spațiul alveolar, cu extravazarea de fluid și reabsorbtia lui prin intermediul căilor limfatice. Că urmare a acestei acumulări de lichid în plămân este alterată suprafața de schimb alveolo-capilar și apare scăderea saturației oxigenului în sângele periferic, conform medicover. De cele mai multe ori, edemul pulmonar are la bază o afecțiune cardiacă și poartă denumirea edem pulmonar acut cardiogen.

Ce a transmis Federația Română de Baschet

„Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme… Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani.

Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București. Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în pace, Alessia!”, se arată în comunicatul emis de FRB pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: