Redactia.ro
Home » Știri » A inceput pelerinajul de Sfantul Dumitru. Ce conditii trebuie sa respecte bucurestenii

A inceput pelerinajul de Sfantul Dumitru. Ce conditii trebuie sa respecte bucurestenii

Sfântul Dumitru

Pelerinajul de Sfantul Dimitrie cel Nou are parte de multe controverse. Insa, autoritatile din Bucuresti au reusit sa implementeze o serie de masuri pentru buna desfasurare a procesiunii religioase.

Sarbatoarea de Sfantul Dumitru are o noua infatisare in acest an, din cauza restrictiilor impuse de Covid19. Astfel, ca si in cazul pelerinajului de Sfanta Parascheva unde au fost prezenti doar localnicii, evenimentul religios din Bucuresti se va desfasura in aceleasi conditii. Potrivit autoritatilor, doar cei cu bulletin de Bucuresti vor putea sa participle la pelerinajul de la Patriarhia Romana. Astfel ca, a fost creat un culoar unic pentru pelerini, pentru a pastra distantarea fizica. Trotuarul este trasat cu marcaje de 1,5 metri distantare fizica, iar din locin loc se gasesc si reciprientecu dezinfectanti.

Pelerinaj de 3 zile la Patriarhie

Tot din cauza restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus, credinciosii au la dispozitie 3 zile pentru a vizita moastele Sfantului Dimitrie cel Nou. In plus, pentru a putea participa la procesiunea religioasa din aceste zile, jandarmii sunt cei care vor face verificarile de buletine, pentru a se asigura ca doar cei din Bucuresti sunt prezenti. Cat priveste slujbele, acestea vor avea loc afara, in curtea Patriarhiei, unde au fost trasate marcaje speciale pentru distantarea fizica.

Moastele Sfantului Dumitru au fost asezate in baldachin

Moastele Sfantului Dimitrie cel Nou au fost deja scoase din catedrala si asezate intr-un baldachin special, urmand sa fie ridicate la sfarsitul zilei de marti. Pana atunci, pelerinii sunt rugate sa respecte masurile impuse si normele sanitare pentru o buna desfasurare a procesiunii religioase. Pe langa moastele Sfantului Dumitru, credinciosii vor putea sa se roage si la cele ale Stinfilor Imparati Constantin si Elena, dar si ale Sfantului Stelian, ocrotitorul copiilor. Iata si programul procesiunii religioase dedicate Sfantului Dumitru:

• Orele 9:00 -12:30 – este oficiata Sfanta Liturghie la Altarul de vara din incinta Patriarhiei.
• Luni, 26 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie la Altarul de vara, incepand cu ora 9:30 cu ocazia sarbatorii Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir.
• Marti, 27 octombrie, va avea loc Sfanta Liturghie arhiereasca, la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, cu incepere la ora 9:00. Slujba va fi savarsita de Patriarhul Daniel.
• Tot marti, 27 octombrie se reintroduc Sfintele Moaste in Catedrala Patriarhala, la sfarsitul zilei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: