Redactia.ro
Home » Știri » Pelerinajul de Sfântul Dumitru, doar pentru bucureșteni. Gabriela Firea l-a aprobat

Pelerinajul de Sfântul Dumitru, doar pentru bucureșteni. Gabriela Firea l-a aprobat

Sfântul Dumitru

Pelerinajul de Sfântul Dumitru, doar pentru bucureșteni. Gabriela Firea l-a aprobat. Este unda verde pentru pelerinajul de Sfatul Dumitru din capitala. Fosta primarita de Bucuresti, Gabriela Firea, a fost cea care a aprobat evenimentul religios c ear trebui sa aiba loc in perioada 25 – 27 octombrie.

Insa, pelerinajul de Sfantul Dumitru se adreseaza doar celor din Bucuresti, potrivit Mediafax.  Patriarhia Romana a cazut la un acord cu primaria Bucurestiului cu privire la pelerinajul de Sfantul Dimitrie cel Nou. “La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților”, se arata in protocolul semnat de primarie si patriarhie.

Doar 500 de persoane vor avea voie

Potrivit aceluiasi document parafat de cele doua institutii, cei care vor sta la coada la moastele Sfantului Dumitru vor fi obligati sa respecte marcajele de distantare fizica de 1.5 metri, plus regulile de igiena impuse pentru pandemia de coronavirus. In plus, numarul participantilor la pelerinajul de Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului, se va limita la 500 de persoane. Astfel ca, autoritatile vor lua masuri in ceea ce priveste limitarea numarului de pelerini de la Patriarhia Romana.

Gabriela Firea a luat decizia

Cum nicusor Dan inca nu a fost pus in functia de primar general al capitalei, cea care inca mai are putere in ceea ce priveste Bucurestiul este Gabriela Firea Pandele. Astfel ca aceasta trebuie sa isi dea acordul, dar si semnatura pe o serie de protocoale si documente, pana la finalul mandatului sau. In plus, este stiuta implicarea fostului edil al capitalei, Gabriela Firea Pandele, in ceea ce inseamna bisericile din capitala, avand in vedere ca aceasta a pus pe lista de buget sume uriase de bani, indreptate spre asezamintele religioase, inclusiv Catedrala Mantuirii Neamului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: