Redactia.ro
Home » Știri » A început vânătoarea de averi! Demnitarii, nevestele și soacrele tremură în fața inspectorilor ANAF și DNA

A început vânătoarea de averi! Demnitarii, nevestele și soacrele tremură în fața inspectorilor ANAF și DNA

DNA

Românii bogați sunt cei cu avere de peste 25 de milioane de euro, spune ANAF. Toți vor fi verificați de Fisc, mai ales cei în jurul cărora există suspiciuni că au obținut averile prin evaziune fiscală.

ANAF ia la bani mărunți averile românilor bogați

Potrivit instituției conduse de Lucian Heiuș, prin „român bogat” se înţelege „persoana fizică rezidentă fiscal în România, care deţine o avere, atât în România, cât şi în străinătate, estimată la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, echivalentul în lei”.

Astfel, echivalentul în lei al celor 25 de milioane de euro este calculat la cursul mediu al euro din anul precedent estimării averii, stabilit de Banca Naţională a României, pe baza datelor deţinute/obţinute de ANAF, în conformitate cu dispoziţiile legale.

Direcţia Generală Control Venituri Persoane Fizice din cadrul ANAF va decide care sunt românii care se încadrează în acest prag. Sub atenta monitorizare a inspectorilor ANAF vor intra şi soţii, soţiile, rudele, afinii acestora, până la gradul al doilea.

DNA a pus tunurile pe demnitarii care trăiesc pe picior mare

Așadar, ANAF duce o campanie de verificat neveste şi soacre. Mai exact, inspectorii de la Fisc iau la bani mărunți și la întrebări nevestele, soții, dar și rudele și cunoscuții românilor cu averi. Pe fir intră și DNA, care a luat în vizor demnitarii înstăriți.

ANAF și DNA colaborează, așadar într-un proiect care prevede ca toate bunurile mobile, imobile, dar și activele financiare să fie luate la bani mărunți. Gurile rele pun această campanie pe seama că actualul șef al DNA, Crin Bologa, vrea să obțină un nou mandat și trebuie să își umfle bilanțul. Acestea îl acuză că are o listă întreagă cu dosare active ale unor demnitari care au șanse foarte mari în curse-cheie.

Procurorul-șef DNA a lansat și avertismentul că în dosarele din sertare sunt mulți demnitari. Bologa spune că instituţia pe care o conduce are dosare în lucru cu prejudicii estimate la peste 4 miliarde de euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: