Redactia.ro
Home » Știri » A luat nota 1 la SIMULARE BAC. Ce a putut să scrie eleva pe foaie

A luat nota 1 la SIMULARE BAC. Ce a putut să scrie eleva pe foaie

A luat nota 1 la SIMULARE BAC. Ce a putut să scrie eleva pe foaie

O elevă de 17 ani care a protestat la simularea examenului de bacalaureat a luat nota 1 dupa ce a scris în locul rezolvării subiectelor, o analiză a sistemului de învățământ care s-a întins pe 6 pagini. Din păcate, nota acordată de profesori pentru analiza ei a fost 1. Foile de exemen care conțineau textul scris de tânără au fost fotografiate și postate pe facebook chiar de mama ei.

”O lecție de viață pe care am învățat-o de la fiica mea de 17 ani… Mi-aș dori să ajungă și la cei cărora le este adresată de fapt”, a reacționat mama fetei.

”Stimați profesori, probabil ați înțeles deja că aceasta nu este o lucrare ca toate celelalte și că am ales să mă alătur protestului Consiliului Național al Elevilor, în loc să rezolv subiectul…De ce vrem să schimbăm sistemul de învățământ și am ales să protestăm astfel? Deoarece educația de azi îl formează pe omul de mâine, om pe care noi îl numim viitorul țării. Cât despre forma de protest, exact așa cum părinții noștri ies în stradă pentru abrogarea ordonanțelor de urgență, exact așa și noi am căutat o modalitate de a ne face auziți, pentru că știm că acum argumentul oamenilor mari este că suntem minori și că nu putem decide singuri, dar peste câteva luni sau un an, când terminăm clasa a XII-a, se presupune că suntem și noi adulți și putem lua decizii și fără ajutorul lor” este un fragment din analiza elevei.

Pe una dintre foi, profesorul care a corectat a simțit nevoia să scrie cu roșu: ”am citit”, alături de un emoticon. Pe ultima foaie, apare o altă observație, tot cu roșu: ”foarte bine argumentat și concis”.

Elevii sunt de părere că simulările au ajuns să fie experimentul ministerului și că nu-i ajută de fapt.

Aceștia precizează că nu vor evaluări mai ușoare, ci doar unele reale. Elevii au decis să protesteze pentru a încerca să îmbunătățească condițiile din învățământul românesc, așa că au dat foile goale la simularea pentru BAC.

Simulare BAC. CNE (Consiliul Național al elevilor) consideră că astfel trage un semnal de alarmă înainte să fie prea târziu. Elevii nu vor ajungă în situaţia în care vor susține simulări de examene naționale anual. Elevii sunt de părere că o evaluare în plus în clasa a VII-a este nejustificată. Mai mult, ei spun că nu s-au lămurit încă de ce au dat-o pe cea din clasa a VI-a.

Simulare Bac. Ministrul Educației a precizat că evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt prevăzute de lege. Acestea sunt făcute ca profesorii să vadă la ce nivel sunt elevii lor, faţă de cel pe care ar trebui să-l aibă şi eventual să gândească formările mediale.

Citește și:Schimbări controversate în ceea ce privește proba de bacalaureat 2019

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: