Redactia.ro
Home » Știri » A murit actorul Vladimir Găitan. Acesta suferea de o boală incurabilă

A murit actorul Vladimir Găitan. Acesta suferea de o boală incurabilă

Marele actor, Vladimir Găitan s-a stins din viață, marți seară, la vârsta de 73 de ani. Colegul său de breaslă, Vlad Rădescu a făcut anunțul pe rețelele de socializare.

A murit Vladimir Găitan

Actorul Vladimir Găitan a murit, marți seară, la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, de colegul său de breaslă, Vlad Rădescu. Din primele informații, decesul a avut loc ca urmare a unei lungi suferințe provocate de un cancer limfatic.

”Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri…💔 Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!😥”, a scris Vlad Rădescu. 

Vladimir Găitan, una dintre elitele teatrului

Vladimir Găitan a fost una dintre elitele teatrului românesc. El a jucat în mai multe pelicule îndrăgite de oameni printre care și ”Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”. Totodată, este cunoscut publicului și pentru rolul de medic din serialul ”Inimă de țigan”.

„Eu am filmat foarte mult, cu mai multe case de producţii, iar acum recent cu echipele … avem câteva case de producţie foarte bune care fac prestaţie pentru străini”, povestea actorul în 2015 la Digi24.

De cealaltă parte, un alt coleg de breaslă, Valentin Teodosiu, a povestit că Vladimir Găitan  ca toţi actorii să joace până în ultima secundă şi, dacă se poate, să moară pe scenă, în glorie. Valentin Teodosiu a mărturisit și că nu s-a mai putut întâlni cu Vladimir Găitan odată ce acesta s-a îmbolnăvit de cancerul limfatic.

Din punct de vedere profesional era bine, pentru că spunea ce simţea şi ce credea şi nu accepta de la colegi, mai tineri sau mai bătrâni, întârzieri sau alte chestii. Era dur şi probabil că avea dreptate”, a afirmat actorul, citat de Agerpres.

El a amintit că Vladimir Găitan are o familie frumoasă, băiatul său, care trăieşte la Londra, încercând să-l ducă pentru tratamente la medicii de acolo.

“Are o familie frumoasă, un băiat care trăieşte la Londra şi care a vrut să-l ia acolo, crezând că poate să facă cine ştie ce minuni medicina londoneză. Nu-i aşa, şi noi avem medicii noştri, mari şi a preferat să rămână aici. Dar sigur că boala i-a evoluat, i-a produs necazuri şi apar alte boli care derivă din boala iniţială. Ştiu că s-a chinuit enorm, din păcate. El se pare că a contactat boala după accidentul de la Cernobîl, când se afla la mare. El a bănuit că la mare a contactat acest cancer limfatic”, a mai spus Valentin Teodosiu.

Actorul și-a lăsat în urmă cei doi copii, dar și pe soția sa, Tunde.  În urmă cu mulți ani, el a dezvăluit cum a întâlnit-o pe aceasta. “Eu cred in ideea de educatie. Cu ce vezi acasa cu aia mergi si tu in drumul tau dupa aceea. Si in casa mea a fost dragoste intre mama si tata. Au fost doi oameni care au trecut peste obstacole impreuna si s-au iubit extraordinar. Din pacate, i-am pierdut in opt zile pe amandoi. Am facut doua inmormantari la Suceava. A fost cumplit. Au venit asa una dupa alata. Exemplul lor l-am urmat cu sotia mea si suntem de 45 de ani impreuna. Eram in armata si se turba, la Arad, un film despre eroii de la Paulisi. Mi-au aprobat sa particip la filmari si se considera ca fac si armata. M-au lasat sa stau la hotel. Doua luni, cat au durat filmarile, am avut un statut privilegiat. Intr-o zi liber, pentru ca filmasem noaptea. Stateam pe terasa restaurantului Astoria cu trei colegi si beam bere. Am vazut niste picioare superbe si am intrebat ale cui sunt. Mi s-a spus ca n-am nicio sansa, pentru ca este iubita colegului meu de camera, Vlad Radescu. Ca sa nu mai lungesc povestea, i-am cam furat iubita. Am inteles ca ei doar se cunosteau, iar ea venise in ziua respectiva sa-l invite la masa”, a mai spus regretatul actor.

Vladimir Găitan s-a născut pe data de 2 februarie, în anul 1947, la Suceava. În 2002, el a primit „Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler”, pentru devotamentul și harul artisti

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: