Redactia.ro
Home » Știri » A murit actrița Valeria Gagealov. Avea coronavirus și se afla în stare gravă la spital

A murit actrița Valeria Gagealov. Avea coronavirus și se afla în stare gravă la spital

Actrița Valeria Gagealov a murit, marți dimineață, la Spitalul Elias din Capitală. Actrița avea 90 ani și era internată de câteva zile cu o formă severă de coronavirus, iar medicii au fost rezervați, încă de la început, în privința stării ei de sănătate.

A murit actrița Valeria Gagealov. Avea coronavirus și se afla în stare gravă la spital

Lumea teatrului românesc este, din nou, în doliu. Actrița Valeria Gagealov a murit, marți dimineață, la vârsta de 90 de ani, la Spitalul Elias din Capitală. Aici, Valeria Gagealov a fost internată, în urmă cu o săptămână, cu o formă gravă de coronavirus, iar medicii nu-i dădeau șanse de supraviețuire, informează revista Viva.

Image result for valeria gagealov

Valeria Gagealov s-a născut în anul 1931 în Galați și era una dintre stelele teatrului românesc. Era parte din lista cu numele sonore ale actoriei românești: Mircea Albulescu, Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, Olga Tudorache, Sebastian Papaiani, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, George Motoi,, Florin Piersic, Mitică Popescu si Sanda Toma.

Image result for valeria gagealov

Valeria Gagealov, o voce importantă a teatrului radiofonic

Valeria Gagealov a fost una dintre vocile de aur ale teatrului radiofonic și a jucat într-o serie de filmografii precum: ”Moara cu noroc”, ”Serata”, ”Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu”, ”Singurătatea florilor”. Scena Teatrului Național i-a fost ca o familie. Timp de 13 ani a jucat în diferite piese și a avut roluri în ”Oameni și șoareci” de John Steinbeck, ”Camera” unde o interpreta pe Sonia, alături de Paul Everac. Pentu rolul Soniei, Valeria Gagealov a fost onorată cu Premiul de creație în 1983.

Image result for valeria gagealov

În anul 2001, meritele Valeriei Gagealov au fost premiate. Devine societară de onoare a Teatrului Național din București. Și în anul 2004 meritele actriței au fost premiate. Astfel, Valeria Gagealov a mai primit o distincție onorabilă, fiind decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”.

Valeria Gagealov a prezentat Cerbul de Aur

Ani de-a rândul, Valeria Gagealov a prezentat Cerbul de Aur. Prin intermediul spectacolului, l-a cunoscut pe Andrei Magheru, care i-a devenit, mai târziu, soț.

Image result for valeria gagealov

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: