Redactia.ro
Home » Știri » A murit cea mai bătrână femeie din România. Viorica avea 108 ani

A murit cea mai bătrână femeie din România. Viorica avea 108 ani

GALERIE FOTO (2) Viorica Hogaș

România își ia rămas bun de la Viorica Hogaș, femeia considerată cea mai în vârstă din țară, care s-a stins la vârsta de 108 ani. Tristul eveniment a avut loc cu doar câteva luni înainte ca doamna Hogaș să împlinească 109 ani, marcând sfârșitul unei vieți lungi și pline de experiențe.

Cine a fost Viorica Hogaș

Viorica Hogaș, fostă învățătoare originară din Suceava, s-a născut în comuna Udești, județul Suceava, în anul 1915, în timpul Primului Război Mondial. Aceasta a devenit un simbol al longevității, fiind sărbătorită în fiecare an de către întreaga comunitate. În ultimii ani, a împărțit viața sa cu fiica sa, Adriana Popovici, în vârstă de 84 de ani.

Care era secretul longevității Vioricăi Hogaş

Femeia a oferit întotdeauna sfaturi înțelepte comunității sale și generațiilor tinere. Longevitatea ei avea la bază calmitatea, pacea și dragostea pentru Dumnezeu:

Să fiți calmi, buni, împăciuitori. Să nu vă certați. Să aveți o viață liniștită. Eu am avut așa și așa. Am avut și necazuri. Mergeam înainte. Dumnezeu mi-a dat putere. Dumnezeu m-a ajutat”, mărturisea Viorica Hogaș.

Căsătorită în 1937, Viorica Hogaș a avut parte de sprijinul soțului său doar pentru câțiva ani. Soțul ei, încorporat și trimis pe frontul rusesc, a pierit în septembrie 1943. Cu toate acestea, Viorica Hogaș a continuat să-și ducă viața cu demnitate și curaj, devenind un exemplu de reziliență și forță interioară.

În ciuda provocărilor și pierderilor, Viorica Hogaș a reușit să transmită o moștenire de înțelepciune și speranță celor care au avut privilegiul să o cunoască. În luna februarie, aceasta ar fi împlinit 109 ani, iar comunitatea își aduce omagiul pentru viața sa lungă și contribuția sa la istoria locală și națională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: