Redactia.ro
Home » Homepage » A murit Corneliu “Bibi” Ionescu. Fondatorul trupei Sfinx s-a stins la 76 de ani

A murit Corneliu “Bibi” Ionescu. Fondatorul trupei Sfinx s-a stins la 76 de ani

Doliu în muzica românească. A murit fondatorul trupei Sfinx, Corneliu ”Bibi” Ionescu, a încetat din viață. S-a născut în 1945 și a fost membrul fondator şi basistul trupei Sfinx.

Corneliu „Bibi” Ionescu s-a stins din viață sâmbătă, 22 ianuarie. A fost membru fondator și basistul trupei Sfinx.

A murit Corneliu “Bibi” Ionescu. Fondatorul trupei Sfinx

Fondatorul cunoscutei trupe Sfinx a încetat din viață la 76 de ani. Vestea i-a întristat pe mai mulți artiști care au lucrat cu el.

„Am aflat astăzi vestea tristă că ne-a părăsit Corneliu “Bibi” Ionescu”, a scris andreipartos.ro.

Mihai Manea ”Croco”, membru al trupei Barock și inginer de sunet, a transmis un mesaj cu ocazia morții lui Corneliu Ionescu:

„Povestea formaţiei SFINX începe cu trei liceeni: Corneliu Bibi Ionescu, Octav Zemlicka şi Cristian Valica, care se întâlneau într-o cofetărie din apropierea Pieţei Romane, pentru a discuta despre muzica ascultată pe la posturile de radio străine şi au ajuns la concluzia că ar putea şi ei să cânte într-o trupă. Până prin anul 1967 nu se întâmplă nimic spectaculos. Joia, sâmbăta şi duminica cântau în casele de cultură sau la seratele studenţeşti, iar în sezonul estival erau angajaţi pe litoral cântând mai întâi la Mamaia, iar apoi la Eforie Nord. De aici începe SFINX…”, scrie pe Facebook Manea Mihai.

Corneliu “Bibi” Ionescu a murit la 76 de ani

Corneliu “Bibi” Ionescu s-a născut în 1945. Acesta a fost membru fondator al trupei Sfinx și a cântat fără întrerupere din 1962 până în 1994. După ce trupa s-a desființat a decis să lucreze în lumea afacerilor. Nu a stat însă niciodată departe de muzică. Era președintele unei firme ce se ocupa de sisteme de sunet și lumină pentru concerte.
În anii ’70, ’80, artistul a coordonat o adevărată industrie de sisteme de amplificare a sunetului. Acesta i-a construit de asemenea lui Dan Aldea prima chitară.

“Pas cu pas, m-am lămurit cum se construiesc toate. (…) Era foarte problematic atunci să ai instrumente. Eu i-am construit lui Dan Aldea prima chitară, la care am folosit o doză adusă din RDG. Dan era genial prin felul în care știa cum să se folosească de toate imperfecțiunilor sculelor…”, declara regretatul artist potrivit andreipartos.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: