Redactia.ro
Home » Știri » A murit Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România

A murit Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România

Omul cu cea mai mare pensie din România, Gheorghe Bălășoiu, a încetat din viață, vineri dimineață, în jurul orei 5. Bărbatul avea 73 de ani și se spune că avea, lunar, o pensie de 74.000 de lei.

A murit Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România

A murit Gheorghe Bălășoiu, fost magistrat şi director al Penitenciarului Colibași în perioada comunistă. Era considerat omul cu cea mai mare pensie din țară, 74.000 de lei lunar și a trăit într-o vilă precum un palat, scrie Antena 3.

A murit Gheorghe Bălășoiu, omul cu cea mai mare pensie din România

Gheorghe Bălășoiu era ieșit la pensie din anul 2005, dar, înainte de a face acest lucru, a fost încadrat ca procuror, la Curtea de Apel Piteşti. Doar două săptămâni și-a îndeplinit acest rol. Pensia sa foarte mare a ajuns a fost intens discutată și de politicieni, după ce acest venit i s-a majorat în perioada guvernării PSD. Culmea, tot aceștia au ieșit în față să-și spună nemulțumirile. „La 30 de ani de la Revolutie, fostul procuror #comunist Gheorghe Balasoiu, fost comandat al penitenciarului Colibasi, are o #pensie de 73 890 de lei. Restul e poveste”, a scris, la un moment dat, pe facebook, deputatul PSD, Diana Tusa.

Foto: Vila lui Gheorghe Bălășoiu

Ce spunea Gheorghe Bălășoiu despre pensia sa

În cadrul unui interviu pentru Click!, Gheorghe Bălășoiu a fost întrebat dacă are cea mai mare pensie din țară. El a răspuns: “Dacă aşa spune Casa de Pensii, înseamnă că e adevărat, dar nu ştiu dacă sunt şi alte pensii mai mari. Nu fac eu statistica pensiilor din România”,a spus fostul procuror.

Potrivit vecinilor săi, pensia nu i-ar fi revenit în totalitate lui. Dădea bani fiicei sale și nepoatelor lui.  ”A fost procuror şef până în 1998, când a fost numit comandantul Penitenciarului Colibaşi. S-a pensionat în 2005, apoi a vrut să intre în Baroul Argeş, dar nu ştiu din ce motive i s-a respins cererea. Auzisem că vrea să profeseze ca avocat prin Capitală. Întotdeauna a câştigat mulţi bani. Ce a făcut cu ei? Păi, le-a dat copiilor: o fată care locuieşte în Timişoara şi care are trei copii şi lui Mircea, care avea şi el trei copii. În 2015, tot oraşul a vuit când Mircea a intrat cu noua sa maşină Audi Q7, de 50.000 €, într-un stâlp de iluminat public din oraş. Maşina a fost făcută zob, dar el a fugit de la faţa locului. Tot tăticul a rezolvat: a plătit pagubele şi o amendă. Acum bătrânul Bălăşoiu împarte pensia cu cei şase nepoţi şi îşi vede de bătrâneţe”, a mai spus o altă vecină, în urmă cu doi ani.

Anul trecut, Gheorghe Bălășoiu a avut parte de o tragedie. Fiul său a fost găsit mort în casă.

Ce s-a ales de averea românului cu cea mai mare pensie

Moartea lui Gheorghe Bălășoiu, survenită pe 2 iunie anul curent, nu a bulversat comunitatea locală. ”Era un om retras, taciturn chiar. Eu sunt în administrația locală de aproape 30 de ani, dar în afara faptului că-l vedeam dimineață că iese să-și cumpere ziare nu pot să spun nimic în plus, că nu prea vorbea cu nimeni”, a declarat pentru FANATIK primarul comunei Bascov.

Edilul Gheorghe Stancu și-a amintit apoi și alte detalii despre bărbatul cu cea mai mare pensie din România. ”Era la zi cu toate taxele, nu erau probleme pe partea asta. Mai mult, ca să prindă reducerea aia de 10%, venea și își plătea impozitele anuale fix pe 31 martie”, a comentat primarul din Bascov.

”Acum, la casa lui nu mai stă nimeni, deși eu știu că trăia cu cineva. Nu e nici o mișcare în curte, am trecut chiar azi pe lângă casa lui, în drum spre primărie. El avea o fată la Timișoara, doctor, e posibil să se ocupe ea de tot ce a rămas după tatăl ei”, a încheiat primarul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: