Redactia.ro
Home » Homepage » A murit profesorul Gheorghe Mencinicopschi! Care e cauza decesului

A murit profesorul Gheorghe Mencinicopschi! Care e cauza decesului

A murit profesorul Gheorghe Mencinicopschi! Care e cauza decesului

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit! Care este cauza decesului. Medicul era internat într-un spital din București de mai multe zile. El a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul ICA, dar în 2016, Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea lui condiţionată după doi ani petrecuți după gratii.

Gheorghe Mencinicopschi a murit! Boala de care suferea

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit la vârsta de 73 de ani, după o suferință provocată de o boală pulmonară gravă, conform Antena 3 CNN. Era internat într-un spital din București de mai multe zile.

Anunțul a fost dat, astăzi, de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni, conform sursei menționate mai sus. Iată ce declarație a făcut.

„Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit acum câteva minute la un spital din Capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni. Am aflat de la familie această veste. El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare”.

„Eu consider că a fost o mare nedreptate. Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem. Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare”.

„Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată”.

„Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului”, a declarat Bibiana Stanciulov, pentru agrointel.ro.

„Drum lin, Gheorghe Mencinicopschi! Cercetatorul științific care a vegheat 42 ani la sănătatea alimentară a poporului român, a trecut prin momente de cumpănă, după ce sănătatea i-a fost grav afectată în Penitenciarul Rahova”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Electrecord.

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare

În 2016, Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiționat după ce a executat doi din cei opt ani de închisoare primiți în dosarul ICA sau „Telapatia”.

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, în 2016, eliberarea condiționată din închisoare a fostului director general al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinicopschi. Acesta a executat doi ani și o lună din cei opt ani, primiți în dosarul privatizării frauduloase a ICA, conform Știrile Pro TV.

În cei doi ani de detenție petrecuți la Penitenciarul Jilava, familia Mencinicopschi a cerut eliberarea lui pe motiv că fostul director al ICA se confruntă cu probleme grave de sănătate. De altfel, familia lui Mencinicopschi a depus și o cerere de grațiere, respinsă în februarie 2015 de președintele Klaus Iohannis, potrivit sursei menționate mai sus.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la zece ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, pe când Gheorghe Mencinicopschi a primit opt ani de închisoare. Au mai fost și alți condamnați: Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, și Corneliu Popa, fost director general al ADS.

A murit profesorul Gheorghe Mencinicopschi! Care e cauza decesului
Sursa foto: Antena 3 CNN
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: