Redactia.ro
Home » Știri » A murit soprana din România, cea care a cântat alături de Luciano Pavarotti și Placido Domingo. Timp de 25 de ani, a fost „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma

A murit soprana din România, cea care a cântat alături de Luciano Pavarotti și Placido Domingo. Timp de 25 de ani, a fost „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma

GALERIE FOTO (2) A murit soprana din România, cea care a cântat alături de Luciano Pavarotti și Placido Domingo

A murit soprana din România, cea care a cântat alături de Luciano Pavarotti și Placido Domingo. Este vorba despre Virginia Zeani, cea care timp de 25 de ani a fost „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma. Iată mai multe informații.

A murit Virginia Zeani, soprana din România care a cântat alături de Luciano Pavarotti și Placido Domingo. Timp de 25 de ani, a fost „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma

Despre soprana Virginia Zeani se spunea că este una dintre cele mai frumoase voci ale operei mondiale. Ea a murit la vârsta de 97 de ani.

Virginia Zeani s-a născut în octombrie 1925, în Solovastru, un sat din Transilvania. De mică a cântat, iar la vârsta de 9 ani s-a îndrăgostit de operă după ce a văzut o producţie „Madama Butterfly”, potrivit ziare.com.

A murit soprana din România, cea care a cântat alături de Luciano Pavarotti și Placido Domingo. Timp de 25 de ani, a fost „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma
Sursa foto: zi-de-zi.ro

La 13 ani a început să ia lecţii la Bucureşti cu Lucia Anghel, care, datorită vocii ei, a considerat-o a fi mezzosoprană, conform sursei menționate mai sus.

Viginia Zeani a debutat în 1948, a avut o carieră internaţională de peste 30 de ani, a interpretat peste 60 de roluri şi a cântat alături de marii tenori ai lumii, între care Luciano Pavarotti și Placido Domingo.

Timp de 25 de ani, a fost „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma.

Virginia Zeani a deținut peste 50 de premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, a fost doctor honoris causa al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind deţinătoarea Decoraţiei Regale „Nihil Sine Deo”, acordată în 2011 de regele Mihai I al României, deţine distincţia judeţului Mureş, „Fibula de la Suseni”, conferită de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, distincţia ALAE a Consiliului Judeţean Mureş şi a fost cetăţean de onoare al comunei natale, Solovăstru, precum şi al municipiului Reghin, conform zi-de-zi.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: