Redactia.ro
Home » Știri » A murit un actor cunoscut din celebrul serial Peaky Blinders. Suferea de o boală cumplită

A murit un actor cunoscut din celebrul serial Peaky Blinders. Suferea de o boală cumplită

A murit un actor cunoscut din celebrul serial Peaky Blinders. Suferea de o boală cumplită

A murit scriitorul, poetul și starul din Peaky Blinders, Benjamin Zephaniah. Suferea de o boală cumplită!

A murit scriitorul, poetul și starul din Peaky Blinders, Benjamin Zephaniah

O veste tristă lovește lumea artistică astăzi, odată cu trecerea în neființă a remarcabilului poet, scriitor și actor britanic, Benjamin Zephaniah. La vârsta de 65 de ani, Zephaniah, cunoscut pentru rolul său impresionant în serialul Peaky Blinders, unde interpreta personajul Jeremiah Jesus, s-a stins din viață în urma unei lupte de opt săptămâni cu o tumoare pe creier.

Diagnosticat recent cu această afecțiune gravă, vestea morții sale a fost confirmată printr-o postare emoționantă pe pagina sa oficială de Instagram. Familia și prietenii îl descriu ca pe un „adevărat pionier și inovator” care a „oferit lumii atât de multe”. Soția sa a fost alături de el în tot acest timp și a fost prezentă în momentul trecerii sale în neființă.

„Benjamin ne lasă o moștenire încântătoare și fantastică”

Benjamin Zephaniah, născut și crescut în zona Handsworth din Birmingham, a avut o viață plină de provocări și realizări excepționale. Cu o copilărie marcată de dislexie și abandonul școlii la vârsta de 13 ani, el a depășit aceste obstacole prin pasiunea sa pentru cuvinte. Primită cu greu de societatea vremii, pasiunea sa pentru poezie a fost alimentată de o mașină de scris manuală veche și de performanțe la sistemele de sunet din Birmingham, unde a început să-și prezinte creațiile artistice.

Cu 14 colecții de poezii publicate și cinci romane, Zephaniah a lăsat o amprentă durabilă asupra lumii literare. Nominalizat pentru premiile National Book Awards pentru autobiografia sa, „The Life And Rhymes Of Benjamin Zephaniah”, și pentru prestigiosul Costa Book Award în 2018, el a fost recunoscut nu doar pentru creațiile sale artistice, ci și pentru forța sa interioară și angajamentul în lupta împotriva adversităților.

„Benjamin ne lasă o moștenire încântătoare și fantastică”, a transmis familia sa într-un comunicat, subliniind impactul pozitiv pe care l-a avut asupra comunității și a întregii lumi literare.

Sursa foto: joe.ie

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: