Redactia.ro
Home » Știri » A nins azi-noapte! În ce regiune a țării s-a așternut primul strat de zăpadă

A nins azi-noapte! În ce regiune a țării s-a așternut primul strat de zăpadă

Vremea ANM

Ninsoarea și-a făcut apariția în Transilvania, noaptea trecută, astfel că, în județele Alba și Caraș-Severin temperaturile scăzute înregistrate au transformat ploile în ninsoare, lansând să se așterne primul strat de zăpadă.

Potrivit meteorologilor, ninsorile care au căzut peste Muntele Mic din Caraș-Sverin și Arieșeni din județul Alba au fost așteptate, având în vedere temperaturile scăzute din aceste regiuni. În plus, ANM a anunțat că variațiile termice vor fi înregistrate pe tot parcursul lunii octombrie. În plus, vor fi înregistrate temperaturi de 16-20 de gradem peste valorile normale potrivite acestei perioade și luni de toamnă. Însă, acestea vor alterna și cu perioadele reci, cu 12-15 grade în termometre pe parcursul zilei și până la 5 grade în cursul nopții, ba chiar cu valori negative ce se vor înregistra în depresiuni.

2020, cel mai călduros an din ulltimii 141

Potrivit meteorologilor, anul 2020 ar putea fi declarat ce mai călduros an din istorie. La baza acestei afirmații stau analizele făcute pentru luna ianuaria a acestui an în care s-au înregistrat 20.7 grade Celsius în Antartica, temperatura reușind să creeze mediul propice pentru deplasarea blocurilor de gheata. Astfel, luna ianuarie a fost declarată cea mai călduroasă din ultimii 141 de ani, potrivit meteorologilor. „Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo, temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temperatură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a declarat climatologul Gavin Schmidt, pentru televiziunea CBS. În plus, din cauza temperaturii ridicate în luna ianuarie, o bucată de ghețar mare când statul insular Malta s-ar fi rupt din Pine Island.

Ninsoarea și-a făcut apariția în Transilvania, noaptea trecută, astfel că, în județele Alba și Caraș-Severin temperaturile scăzute înregistrate au transformat ploile în ninsoare, lansând să se așterne primul strat de zăpadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: