Redactia.ro
Home » Știri » A opta tranșă de vaccin Pfizer nu a mai ajuns în România. Care este motivul

A opta tranșă de vaccin Pfizer nu a mai ajuns în România. Care este motivul

A opta tranșă de vaccin Pfizer nu a mai ajuns în România

A opta tranșă de vaccin Pfizer nu a mai ajuns în România. Luni dimineață, trebuia să ajungă la Aeroportul Henri Coandă din București a opta tranșă de vaccin Pfizer, dar zborul programat a fost anulat din cauza vremii nefavorabile din Germania.

A opta tranșă de vaccin Pfizer nu a mai ajuns în România. Care este motivul

A opta tranșă de vaccin Pfizer nu a mai ajuns în România. Avionul care trebuia să transporte luni dimineața cea de-a opta tranșă de vaccin Pfizer în România, a fost anulat din cauza vremii nefavorabile din Germania. Încă de luni dimineață, Europa Centrală a fost cuprinsă de o furtună de zăpadă, iar cursele de pe aeroportul din Liepzig au fost anulate. Tot de acolo trebuiau să decoleze cele 164.000 de doze de vaccin Pfizer, dar din cauza vremii, acesta lucru nu a mai putut fi posibil. Momentan nu se știe când va fi reprogramată cursa, iar lumea verifică starea vremii. ”Vaccinul nu a mai putut ajunge la această oră, s-ar putea să ajungă în timpul zilei de astăzi. Ori astăzi, ori mâine, monitorizăm situaţia. Dacă nu, am vorbit şi cu Ministerul Apărării Naţionale dacă avem noi posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să vină astăzi. Oricum, sunt doze de rapel, suntem ok în perioada următoare, nu este nicio problemă, nu se reprogramează nimeni”, a anunţat, luni, într-o declaraţie de presă, premierul Florin Cîţu.

După ce frutuna Darcy, numită și “Bestia de la Răsărit 2”, ninsori abundente au loc în mai multe state europene. În Marea Britanie, ninsoarea și viscolul au dus la închiderea unor centre de vaccinare, iar în Olanda și Germania, traficul rutier a avut de suferit,
în timp ce traficul feroviat a fost întrerupt în mai multe zone.

Peste 81.000 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în țară

Duminică au fost distribuite peste 81.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Cluj, Iași, Timișoara și Craiova. Este vorba despre o primă tranșă din cel de-al treilea tip de ser anti-COVID19, disponibil în România. Autoritățile au anunțat că vor fi deschise 180 de noi centre de vaccinare, dedicate imunizărilor cu AstraZeneca. ”Primele 81600 de doze din vaccinul produs de firma AstraZeneca Oxford au ajuns astăzi la Centrul național de Stocare din cadrul Institutului național de cercetare dezvoltare medico-militară Cantacuzino”, a declarat Romeo Feraru, purtătorul de cuvânt Institutul Cantacuzino.

Din următorul transport, loturi mai mici vor fi distribuite și la celelalte centre regionale de depozitare. Testele făcute până acum, arată că vaccinul AstraZeneca oferă protecție maximă persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-55 de ani. În schimb, serul are cel mai lung interval între prima doză administrată și rapel, 8 săptămâni, spre deosebire de Pfizer, care este de 3 săptămâni, și Moderna, 4 săptămâni. ”Reducem extinderea virusului în populație și reducem și această bază de selecție a mutațiilor. Anticorpii din serul acestora sunt încă capabili să neutralizeze infecția celulelor de către virus.”, a declarat Cătălin Tucureanu, cercetător Institutul Cantacuzino. Două vaccinuri împotriva noului coronavirus sunt la un pas de autorizare, în Europa, Novavax, iar în SUA Johnson&Johnson.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: