Redactia.ro
Home » Homepage » A patra tranșă de vaccinuri anti Covid-19 a ajuns în România! Cum se împart

A patra tranșă de vaccinuri anti Covid-19 a ajuns în România! Cum se împart

A patra tranșă de vaccin Pfizer a ajuns luni dimineață, în România, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara. Tranșa constă în peste 150 de mii de doze de vaccin.

 

A patra tranșă de vaccinuri anti Covid-19 a ajuns în România

Luni a sosit în Românaia a patra tranșă de vaccin de laPfizer BioNtech, ce constă în 150.150 de doze fiind transportate, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara. Transportul este asigurat de firma producătoare a vaccinului, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile anti-COVID sunt transportate în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite cele 150.150 de doze, după cum urmează:

-Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Valeriu Gheorghiță, coordonatul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat că următoarea etapă de vaccinare a populației va putea începe pe 15 ianuarie. În cea de-a doua etapă de vaccinare sunt încadrate persoanele cu risc mai crescut în fața bolii, respectiv vârstnicii și pensionarii, dar și lucrătorii din domeniile esențilae, printre care se numără polițiștii și pompierii.

Din cele trei tranșde anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 6 ianuarie 2021 (300.300 de doze în total), s-au distribuit 131.370 de doze, din care, numai astăzi, luni 11 ianuarie, au fost distribuite 17.130 de doze. Dozele au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, astfel:

  • DSPM București, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Brașov, DSP Caraș-Severin, DSP Călărași, DSP Constanța, DSP Covasna,
  • DSP Dâmbovița, DSP Dolj, DSP Hunedoara, DSP Iași, DSP Ilfov, DSP Maramureș, DSP Sălaj, DSP Teleorman, DSP Timiș, DSP Vâlcea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate din România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, după cum a precizat Comitetul național de coordonare a vaccinării.

Câte persoane au fost vaccinate până în prezent

Potrivit informațiilor puse la dispoziția centrului național de vaccinare de către Institutul Național de Sănătate Publică, duminică situația privind derularea campaniei de vaccinare era următoarea:

  • Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 5.993.
  • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 108.294

Cea de-a treia etapă a vaccinării presupune vaccinarea tuturor cetățenilor români. Mai mult, vaccinarea este programată să înceapă în luna aprilie a acestui an.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: