Redactia.ro
Home » Știri » A reușit să se califice la Jocurile Olimpice, deși o boală cruntă i-a măcinat sănătatea. Povestea sportivei care a impresionat o lume întreagă

A reușit să se califice la Jocurile Olimpice, deși o boală cruntă i-a măcinat sănătatea. Povestea sportivei care a impresionat o lume întreagă

sportiva

Povestea unei sportive din Japonia a reușit să ajungă pe prima pagină a publicațiilor din întreaga lume și să devină un adevărat exemplu de voință. Ea a învins o boală cruntă, iar acum concurează la cel mai înalt nivel, demonstrând astfel că în dicționarul personal nu există definiție pentru cuvântul «imposibil».

Rikako Ikee a impresionat o lume întreagă

La vârsta de 22 de ani, Rikako Ikee a impresionat o lume întreagă prin reușita sa de a se califica la Campionatele Mondiale de înot, care urmează să aibă loc în luna iunie la Fukuoka, Japonia. Conform informațiilor furnizate de Agerpres, performanța sportivei constituie o sursă de inspirație și curaj pentru cei din jur, având în vedere că Rikako a reușit această performanță la doar patru ani după ce i fost pus diagnisticul de leucemie, o boală care a reprezentat o încercare dificilă pentru ea și care a implicat o perioadă de zece luni de spitalizare.

În finala probei de 100 de metri fluture la Campionatele Japoniei, Rikako Ikee a reușit să obțină o victorie impresionantă cu timpul de 57,68 secunde – cu 24 de sutimi sub timpul impus de federația niponă de natație pentru a se califica la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Următorul obiectiv al ei este de a se apropia de propriul record personal de 56,06 secunde, stabilit în 2018.

Rikako Ikee s-a calificat la Jocurile Olimpice deși înainte a luptat cu o boală cruntă

Această calificare la Campionatele Mondiale este un pas important în drumul său către Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris. După ce a părăsit spitalul, obiectivul principal al lui Rikako Ikee a fost să se califice la Olimpiadă, unde își dorește nu doar să participe, ci să revină acasă cu o medalie care să vină ca recunoaștere a efortului supraomenesc pe care l-a depus.

În luna februarie a anului 2019, Rikako Ikee a primit diagnosticul de leucemie, ceea ce a dus la suspendarea activității sale sportive și la renunțarea temporară la antrenamente pentru a se concentra pe vindecare. A petrecut zece luni în spital pentru tratament, fiind departe de bazinul de înot și de antrenamente. După ce s-a recuperat, și-a exprimat dorința de a participa la Campionatele Mondiale de înot. Iată că, cu multă muncă și determinare, dorința i-a devenit realitate!

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: