Redactia.ro
Home » Știri » Abia acum s-a aflat! Cum arată buncărul antiatomic secret al lui Klaus Iohannis

Abia acum s-a aflat! Cum arată buncărul antiatomic secret al lui Klaus Iohannis

GALERIE FOTO (2) Abia acum s-a aflat! Cum arată buncărul antiatomic secret al lui Klaus Iohannis

Abia acum s-a aflat! Cum arată buncărul antiatomic secret al lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis are scăpare în cazul unui război în România. Palatul Parlamentului devine centrul de comandă al României, unde se va aduna conducerea politică și militară a țării.

Abia acum s-a aflat! Cum arată buncărul antiatomic secret al lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis se poate ascunde în buncărul antiatomic, în cazul unui război în România. Acesta s-ar putea deplasa cu mașina electrică pe sub pământ, de acasă., până la Palatul Cotroceni și Palatul Poporului. Informații sunt cuprinse în cartea „Buncărul Preşedintelui”, scrisă de fostul senator Marius Marinescu. „Buncărul președintelui” e o poveste de-a dreptul fascinantă. Aceasta arată lumea de sub București, pe care conducătorii noștri au folosit-o în caz de necesitate ori, să evite aglomerația creată.

Curajoși au fost ceilalți ofițeri superiori, fiindcă ei au fost participanți direct activi la realizarea acestei structuri de strategie militară, de apărare a președintelui, de securizare. Este o premieră, fiindcă, până acum, nici în România, nici în străinătate, nu s-a mai devoalat un sistem de securitate al președintelui.De ce am devoalat acest lucru? Fiindcă Serviciile Secrete străine interesate de această structură de securitate a președintelui au cunoscut absolut tot la lovitura de stat din 1989. Deci pentru străini, pentru Serviciile Secrete străine nu mai este un secret. A fost până astăzi un secret pentru români și este păcat. Este bine să știe și românii cât de bine este securizat președintele Klaus Iohannis și să vadă ce s-a construit din banii lor înainte de 1990”, a spus Marius Marinescu, la Antena 3.

România are 4.500 de buncăre

În contextul conflictelor de la granițele Ucrainei, românii nu prea au unde să se adăpostească în caz de război. La nivelul întregii țări există 4.500 de buncăre, iar unele sunt atât de mici, încât ar încăpea doar 3-4 familii. Adăposturile de protecție civilă sunt amplasate la subsolul blocurilor, clădirilor de birouri, unităților de învățământ, spitalelor și hotelurilor. Cele mai multe sunt în București, cam peste 1000.

Clubul seniorilor din Sectorul 6 al Capitalei, are un buncăr cu o suprafață de 39 metri pătrați și poate adăposti 39 de persoane. La intrara în buncăr sunt 2 usi blindate. Încăperea este dotată cu sistem de iluminat, prize, termomemtru, dar și un sistem de ventilație și filtrare a aerului. Există o ieșire de urgență, pe unde oamenii pot urca pe scări și pot ajunge în spatele clădirii. ”Spațiul este de aproximativ 1mp de persoană. Acesta este unul dintre cele 9 adăposturi de protecție civilă pe care le are în administare Primăria Sectorului 6. Celelalte 8 pe care le avem în administrare sunt la grădinițe și școli”, a spus Paul Moldovan, administrator public Sector 6.

Bucuresti buncar antiatomic

Cei aproximativ 100 de locatari vor avea prioritate în buncăr. Din cele 1.171 de adăposturi din București, în Sectorul 1 sunt 165, în Sectorul 2 sunt 343, în Sectorul 3 sunt 143, în Sectorul 4 sunt 168, in Sectorul 5 suny 58, iar în Sectorul 6 sunt 294. Cele mai puține adăposturi există în județul Ialomița și în Vrancea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: