Redactia.ro
Home » Homepage » Accident cumplit în Grecia. Alina și Roland, din Sighetu Marmației, au murit pe loc. Doi copii vor crește fără părinți

Accident cumplit în Grecia. Alina și Roland, din Sighetu Marmației, au murit pe loc. Doi copii vor crește fără părinți

GALERIE FOTO (2) romani morti accident grecia

Un accident teribil a avut loc în Grecia în ziua de 16 august 2023, pe autostrada Salonic- Serres. Un autoturism în care se afla o familie de români s-a izbit de un TIR. Din păcate, în urma impactului violent, cei doi soți au murit, iar cei doi copii ai lor au suferit răni grave. Iată detaliile!

Accident devastator pe o șosea din Grecia. Doi români și-au pierdut viața

Roland și Alina Schmidt, cu vârstele de 45 și respectiv 48 de ani, erau rezidenți în comuna Florești din județul Cluj. Cuplul era originar din Sighetu Marmației, dar locuia în prezent în județul Cluj.

Împreună cu cei doi copii ai lor, în vârstă de 7 și 10 ani, au părăsit locuința pentru a petrece o vacanță în Grecia. În timpul călătoriei de întoarcere spre casă, au avut un accident rutier, mașina lor intrând în coliziune cu un camion la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic-Serres, care leagă Salonicul de Serres și servește ca arteră de legătură către granița dintre Grecia și Bulgaria.

grecia
Cei doi soți au murit pe loc în urma accidentului devastator

Ca rezultat al coliziunii devastatoare, Roland și Alina Schmidt și-au găsit sfârșitul pe loc, în timp ce cei doi copii au suferit răni grave. Mai apoi, minorii au fost transportați la un spital din Salonic, unde băiatul în vârstă de 10 ani a necesitat o intervenție chirurgicală de urgență. Vestea decesului celor doi soți a fost una șocantă pentru rudele victimelor, iar șoferul TIR-ului a fost reținut temporar de către autoritățile elene.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin intermediul Consulatului General (CG) al României din Salonic dorește să informeze că a fost notificat de către autoritățile de poliție din Salonic cu privire la un grav accident rutier ce a avut loc în data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, în direcția localității Liti. Evenimentul a rezultat în tragicul deces al unui cuplu din Cluj, precum și în rănirea gravă a ambilor copii ai acestora.

Cei doi copiii ai cuplului au suferit răni grave

Consulatul din Salonic a acționat prompt și în regim de urgență pentru a iniția investigații și pentru a obține informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor implicate în incident, alături de detalii privind circumstanțele precise în care s-a produs acest accident.

Conform informațiilor obținute de reprezentanții consulatului, accidentul a avut ca rezultat patru victime, toate aparținând aceleiași familii. Din nefericire, doi cetățeni români adulți au pierit, în timp ce alți doi cetățeni români minori au suferit răni și au fost transferați la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri specializate.

Consulul român din cadrul oficiului consular din Salonic a acționat în mod imediat și s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde sunt internați cei doi minori. După discuțiile avute cu personalul medical și cu cei doi minori, s-a constatat că starea acestora este stabilă și că nu se află în pericol iminent.

S-au luat toate măsurile necesare pentru a informa familia extinsă din România cu privire la accidentul și la consecințele tragice ale acestuia. În plus, dat fiind că cei doi minori rămași singuri în Republica Elene, consulul român va efectua vizite regulate la unitatea medicală până când membrii familiei din România vor ajunge la fața locului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: