Redactia.ro
Home » Știri » Accident grav în Dâmbovița. Un microbuz în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat. Planul Roșu a fost activat

Accident grav în Dâmbovița. Un microbuz în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat. Planul Roșu a fost activat

Un accident rutier a avut loc marți seară în județul Dâmbovița, implicând un microbuz în care se aflau 12 persoane. Până în prezent, 8 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Planul roșu de intervenție a fost activat.

Accident grav în Dâmbovița. Un microbuz în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat. Planul Roșu a fost activat

IPJ Dâmbovița a primit o sesizare marți seara cu privire la un incident rutier pe DN 7, la Fețeni, în care un microbuz, presupus a transporta 12 pasageri, a părăsit șoseaua și a ajuns în șanț.

​„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 7, un microbuz în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat lateral în afara părţii carosabile, în urma unei defecţiuni asupra unei anvelope. În urma impactului 8 persoane ar fi suferit leziuni la prima vedere, însă sunt în evaluare medicală toţi pasagerii. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, pentru intervenţia echipajelor de specialitate”, anunţă Centrul Infotrafic.

ISU Dâmbovița a demarat operațiunea cu o autospecială de stingere dotată cu echipament de descarcerare, o autospecială specializată în descarcerare și o ambulanță SMURD, în plus față de acestea, au fost mobilizate 4 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

„Concomitent sunt asigurate şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor. Până în acest moment 8 persoane sunt evaluate la faţa locului de către echipajele medicale”, a transmis ISU Dâmboviţa.

Când este activat Planul Roșu de intervenție

Planul Roșu de Intervenție este un sistem de alertă și răspuns folosit în situații de urgență în România, mai ales în cazul unor evenimente majore sau catastrofe. Acest plan implică mobilizarea rapidă a resurselor umane și materiale pentru a face față situațiilor de criză. Când se activează Planul Roșu de Intervenție, autoritățile locale, județene și naționale sunt alertate și acționează coordonat pentru a limita impactul și a gestiona eficient situația de urgență.

Planul Roșu de Intervenție se poate activa în cazul unor evenimente precum accidente grave, dezastre naturale, incendii mari, epidemiile, atacuri teroriste sau orice altă situație care necesită o reacție rapidă și bine coordonată pentru a proteja viața și proprietatea oamenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: