Redactia.ro
Home » Stil de viață » Aceasta este cea mai toxică legumă și e des folosită de români. Dacă o pui în ciorbă îți pui în pericol sănătatea

Aceasta este cea mai toxică legumă și e des folosită de români. Dacă o pui în ciorbă îți pui în pericol sănătatea

Țelină

Este una dintre cele mai folosite legume în bucătărie românească, ea fiind nelipsită de la ciorbe, însă aceasta poate deveni toxică dacă nu știm cum să o gătim.

Țelina poate deveni toxică dacă o gătim așa

Este nelipsită din orice bucătărie, iar gospodinele știu să o folosească în foarte multe rețete, de la orice ciorbă de legume sau chiar pui, la rețetele de supă cremă, țelina este foarte apreciată.

Însă, dacă facem această greșeală, ea devine toxică pentru noi. Iată ce trebuie să eviți dacă nu vrei să îți pui în pericol sănătatea!

Explicația este una simplă, țelina devine toxică prin reîncălzire, pentru că are un conținut de nitrați, care devin toxici odată ce sunt puși în contactul cu căldura.

Dacă vrem să mâncăm din ciorbă o singură dată, atunci putem folosi cu ușurință țelina, însă dacă dorim să o consumăm de mai multe ori, cel mai bine ar fi să renunțăăm complet la folosirea acestei legume rădăcinoase.

Nu este bine să consumăm țelină în exces nici vara, deoarece ea conține o substanță bergapten, ce poate provoca diverse alergii.

Rețetă cu țelină. Salata de țelină

Ingrediente

1 rădăcina mare de țelină, curățată de coajă și tăiată bucăți mari

2 mere verzi, fără coajă, tăiate sferturi, fără cotoare

1/2 cană maioneză light

2 linguri muștar de Dijon

60 ml lapte integral

2 linguri zeamă de lămâie

1/3 cană nuci românești, prăjite, mărunțite

3 linguri pătrunjel verde, tocat

Cum se prepară salata de țelină

Pentru pregătirea acestei rețete, avem nevoie de o răzătoare, pe care să radem țelina pe gaura cea mai mare. Radem și merele, iar apoi punem compoziția într-un castron mare.

Într-un alt bol preparăm dressingul pentru salată. Punem maionează, lapte, zeama de la o lămâie și amestecăm până când toate s-au omogenizat. Punem dressingul peste ingredientele rase. Mai adăugăm și niște nuci mărunțite, dar și niște pătrunjel și apoi mai amestecăm până când toate ingredientele sunt bine amestecate.

După aceea, salata noastră de țelină este gata! Un sfat foarte important pe care trebuie să îl urmezi este să servești salata de țelină și măr la temperatura camerei, pentru că așa va avea cel mai bun gust.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: