Redactia.ro
Home » Stil de viață » Supă cremă de conopidă. E cea mai sănătoasă rețetă posibilă

Supă cremă de conopidă. E cea mai sănătoasă rețetă posibilă

Supa crema conopida

Conopida este un aliment extrem de sănătos pe care ar trebui să îl introducem în dieta noastră. Este plină de vitamine, minerale și nutrienți. Iată cum să o gătești pentru a o cunsuma mai des!

Rețetă de supă cremă de conopidă

Dacă vorbim despre supă, aceasta este deja sinonim cu sănătate. Este unul dintre cele mai sănătoase alimente, după cum mărturisesc nutriționiștii. Pe de altă parte, și conopida este unul dintre cele mai sănătoase alimente, așa că este o combinație foarte bună.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara această rețetă:

1 căpățână de conopidă, tăiată în bucățele

1 cartof, tăiat cubulețe

2 cepe, tăiate felii

5 căței de usturoi

2 linguri cu ulei de măsline

2 linguri cu cimbru proaspăt tocat mărunt sau un vârf de linguriță cu cimbru uscat

4 căni cu supă de legume

sare și piper după gust

Cum se prepară supa cremă de conopidă

Mai întâi, ne ocupăm de căţeii de usturoi. Punem nişte ulei pe ei şi apoi îl învelim în folie de aluminiu.

Alături de usturoi, punem şi conopida, ceapa şi cartofi, pe o tavă întinsă. Presărăm şi peste acestea nişte sare, piper şi ulei de măsline.

Punem tava cu legumele la cuptor, unde trebuie să stea pentru 20 sau 25 de minute. Trebuie să preîncălzim cuptorul și lăsăm legumele la o temperatură de 220 de grade.

Atunci când legumele deja sunt moi, le punem într-o oală și adăugăm și supa de legume și cimbrul. Acesta este și momentul în care trebuie să scoatem usturoiul din folia de aluminiu și să îl punem în supă, pentru că el va da o aromă plăcută.

Punem supa înapoi pe foc, la flacără medie. O lăsăm să fiarbă până legumele sunt complet moi și apoi oprim focul și luăm tigaia de pe aragaz. După aceea, cu ajutorul unui blender vertical, amestecăm supă până în momentul în care obținem o cremă fără cocoloașe sau alte texturi nedorite. În acest moment, supa noastră este gata. O punem în castroane și o decorăm după cum ne place.

Ce valoare energetică are conopida

Elementul       100 g conopidă

Valoare Energetică     25 kcal

Proteine          1,92 g

Lipide 0,28 g

Carbohidraţi   4,97 g

Fibre    2 g

Calciu  22 mg  2%

Fier      0,4 mg 2%

Magneziu        15 mg  4%

Fosfor 44 mg  4%

Potasiu            320 mg            9%

Sodiu  30 mg  1%

Zinc     0,3mg  2%

Vitamina C     44,6 mg           77%

Tiamina/ Vitamina B1            0,1 mg 4%

Riboflavina/ Vitamina B2      0,1 mg 4%

Niacina/ Vitamina B3 0,5 mg 3%

Vitamina B6   0,2 mg 11%

Acid folic/ Vitamina B9        57 mcg            14%

Vitamina E     0,1 mcg           0%

Vitamina K     16 mcg            20%

Dar cum este situaţia în cazul în care folosim conopidă congelată? Iată ce valori energetice și nutritive are conopida în acest caz. Este vorba despre conopidă congelată, apoi , apoi gătită (fiartă, scursă de apă şi fără sare).

100 grame de conopida congelată conţin:
19 kcal
1,61 g proteine
2,7 g fibre
17 mg calciu
24 mg fosfor
139 mg potasiu
31 mg vitamina C
41 microg acid folic
11,9 microg vitamina K

Loading...