Iarna se apropie, așa că trebuie să știm ce putem face ca să ne protejăm de vremea rea. Acest lucru înseamnă inclusiv să luăm în considerare să ne schimbăm dieta pentru a putea să ne creștem imunitatea. Iată ce ne sfătuiesc specialiștii să facem în această perioadă.
Ciorba, aliat pentru români în creșterea imunității
Specialiștii sunt de părere că un lucru de folos pe care îl putem face în lupta cu răcelile și chiar cu coronavirusul este să ne protejăm imunitatea. Cum putem face acest lucru? Mihaela Bilic este de părere că ciorba este răspunsul. Astfel, ea ne recomandă acest aliment zilnic.
Două dintre cele mai bune rețete de ciorbă care ne pot ajuta în sezonul rece sunt clasica supă cu găluște dar și ciorba din oase de porc.
Iată de ce avem nevoie pentru supa de găluște:
1 kg carne de pasăre cu piele și os
4-5 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
2 buc pastarnac
1 bucată de rădăcina de țelină (cca. 100 g)
2 cepe medii
piper boabe, sare
Pentru găluște de gris super pufoase:
2 ouă adică 140 g (cântărite întregi, cu coajă)
140 g gris (nu foarte fin)
un praf de sare
Punem carnea la fiert, adăugăm legumele și le lăsăm la fiert. Partea grea aici sunt găluștele. Secretul este să amestecăm treptat grișul în compoziție și să dăm focul mic.
O altă ciorbă perfectă pentru imunitate este ciorba din oase de porc, o sursă excelentă de vitamine.
Pentru această rețetă avem nevoie de:
0,75- 1 kg oase de porc cu carne (coaste, garf)
3 morcovi + 1 lingură de ulei
2-3 rădăcini pătrunjel
1 rădăcina de pastarnac
1 țelină mică (sau o felie de țelină)
1 ceapă mare
2 ardei roșii (pot fi și gogoșari)
3-4 cartofi
100 g conopidă
100 g păstăi de fasole
100 g mazăre verde boabe
500 ml suc de roșii sau bulion
sare, piper
crenguțe de cimbru
Mihaela Bilic, sfaturi pentru a slăbi
Mihaela Bilic a oferit şi mai multe sfaturi pentru a putea da jos kilogramele în plus.
„Melatonina e hormonul secretat se organism care te liniștește. Toată viața mea m-am luptat cu mâncarea pentru păstrarea siluetei, n-am găsit soluția să mâncăm și cât ne-am dori și să nu punem kilograme. Am încercat să aduc argumente pentru masa de seară. Ar trebui să fie 5-6 ore între mese, doar copiii în creștere au nevoie de gustări. Dacă vrem să slăbim, gustarea nu e justificată. Aș face ciorba românească un brand de țară
Împărțirea farfuriei: jumătate legume, un sfert proteine, un sfert carbohidrați – farfuria ideală trebuie să conțină toate grupele de alimente. Dacă vrei să slăbești, dispar carbohidrații”