Ciorba este întotdeauna preparatul cel mai recomandat de toți nutriționiștii persoanelor care doresc să adopte un stil de viață sănătos și care își doresc, în primul rând, să slăbească.
Ciorba este o mâncare ușor de digerat și conține și carne, dar și diverse legume și zarzavaturi. Dar, ce se întâmplă dacă aceasta este consumată zilnic?
Puțini știu asta! Ce se întâmplă dacă mânânci zi de zi ciorbă
Ciorba conține atât carne în cantitate moderată, cât și diverse legume, de asemenea se poate folosi și borș, fără modificări calorice suplimentare.
Consumată zilnic, această oferă o bună parte din nutrienții necesari organismului și elimină kilogramele în plus. Ciorba este un preparat ce se prepară relativ repede și ușor, fiind bine tolerată de sistemul digestiv.
Ciorba în diverse combinații pentru toate vârstele
Ciorba poate fi consumată aburindă sau rece, vara sau iarna, de post, sau cu orice legumă. Aceasta este potrivită și pentru bebeluși, pentru bunici, mai exact fiecare o poate reinventa adăugând tot felul de ingrediente.
Majoritatea nutriționiștilor recomandă consumarea supelor sau ciorbelor în fiecare zi, deoarece este o sursă bună de vitamine și minerale, reglează tranzitul intestinal datorită fibrelor din legume.
Totodată, supele pot deveni un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele, din cauza faptului că au un conținut scăzut de calorii.
Dieta cu supă
Potrivit specialiștilor, supele de legume au calorii puține, dar sunt bogate în apă, ceea ce înseamnă că oricine se poate sătura repede. Este de preferat ca în fiecare zi să se schimbe supa, pentru a introduce în alimentație diferite legume de care organismul are nevoie.
Mai mult, dietele cu ciorbă sunt recomandate de multe ori înainte de operații, pentru că sunt o adevărată binecuvântare pentru intestin, iar o ciorbă din legume este sănătoasă pentru un organism sensibil.Așadar, principalul avantaj al dietei su supă este faptul că o poți consuma ori de câte ori vrei pe zi.