Redactia.ro
Home » Stil de viață » Această femeie a luat un câine de pe stradă ca să doboare singurătatea, însă ea hrănea, de fapt, un animal extrem de periculos: „Cu cât creștea mai mult, cu atât…”

Această femeie a luat un câine de pe stradă ca să doboare singurătatea, însă ea hrănea, de fapt, un animal extrem de periculos: „Cu cât creștea mai mult, cu atât…”

O femeie creștea un urs negru asiatic crezând că este câine.

Într-un incident cu totul neobișnuit și cu adevărat șocant, o femeie din provincia Yunnan, China, a avut parte de o surpriză de proporții când a descoperit că animalul pe care l-a luat de pe stradă, crezând că este un câine, era de fapt un urs negru asiatic, o specie aflată pe cale de dispariție.

Femeia a luat animalul de pe stradă

Su Yun, locuitoarea din Yunnan, a fost mișcată de compasiune când a întâlnit pe stradă un animal care semăna cu un câine din rasa mastiff tibetan. Fără să ezite, l-a luat acasă pentru a-l îngriji. Însă, pe măsură ce „câinele” creștea, Su Yun a început să observe cât de neobișnuit era acesta, atât în aspect cât și în comportament.

„Mânca o cutie cu fructe și două găleți de tăiței în fiecare zi. Cu cât creștea mai mult, cu atât semăna mai mult cu un urs. Mi-e puțin frică de urși”, a declarat Yun pentru jurnaliștii chinezi, relatează nine.com.

Su Yun a sunat la poliție

Realizând că în casă se afla un animal sălbatic, și nu un câine, Su Yun a alertat autoritățile. Specialiștii sositi la fața locului au confirmat că animalul este un urs negru asiatic (Ursus thibetanus), o specie protejată și extrem de rară. Pentru a asigura siguranța tuturor, ursul a fost sedat și transportat la Yunnan Wildlife Rescue Center, unde a fost examinat și s-a constatat că este sănătos, deși nu fusese crescut într-un mediu adecvat.

Nu este primul caz de acest gen

Acest caz nu este singular în provincia Yunnan, cunoscută pentru biodiversitatea sa bogată. În martie, un alt locuitor a avut o experiență similară, luând acasă un animal pe care l-a crezut câine, dar care s-a dovedit a fi, de asemenea, un urs. Speciile de urși din această regiune sunt extrem de căutate pe piața neagră din China pentru proprietățile medicinale atribuite bilei lor, utilizată în medicina tradițională chineză pentru tratamentul unor boli, inclusiv afecțiuni hepatice.

Aceste incidente subliniază importanța educației publice în privința faunei sălbatice și a protejării speciilor aflate pe cale de dispariție, dar și riscurile pe care le presupune luarea acasă a animalelor necunoscute, care pot fi sălbatice și periculoase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: