Redactia.ro
Home » Știri » Acest document este obligatoriu atunci când vinzi o mașină! Mulți nu au habar de act

Acest document este obligatoriu atunci când vinzi o mașină! Mulți nu au habar de act

Ce trebuie să știe șoferii care se gândesc să-și vândă mașina?!

Vânzarea unei mașini second-hand poate deveni o provocare dacă nu ești bine pregătit cu toate documentele necesare. În România, procesul a devenit și mai riguros după adoptarea unor noi reglementări menite să combată practicile incorecte, cum ar fi modificarea kilometrajului. Un document esențial, care adesea este trecut cu vederea până în ultimul moment, este certificatul care atestă istoricul de daune și numărul real de kilometri parcurși de vehicul. Acesta trebuie obținut de la Registrul Auto Român (RAR) și este vital pentru finalizarea cu succes a tranzacției.

Tot ce trebuie să știe șoferii care vând sau cumpără o mașină second-hand

Pentru a evita surprizele neplăcute și pentru a te asigura că investiția ta este una sigură, există câțiva pași pe care ar trebui să-i urmezi atunci când tranzacționezi o mașină second-hand:

Verifică istoricul vehiculului folosind numărul de identificare al vehiculului (VIN). Există numeroase servicii online, fie gratuite, fie contra cost, care îți pot oferi detalii despre trecutul mașinii, inclusiv implicarea în accidente sau întreținerea regulată.

Inspectează kilometrajul pentru a te asigura că nu a fost modificat. Uzura pedalelor, volanului și scaunelor poate oferi indicii în acest sens.

Solicită o revizie tehnică de la un mecanic de încredere pentru a identifica posibile probleme mecanice sau de siguranță.

Efectuează un test de conducere pentru a verifica cum se comportă mașina în diferite condiții de drum.

Verifică documentele mașinii pentru a te asigura că totul este în ordine și că nu există probleme nerezolvate, cum ar fi datorii sau înscrieri incorecte.

Consiliază-te cu un expert dacă ai nelămuriri sau dacă simți nevoia unei a doua opinii profesioniste.

Negociază prețul pe baza oricăror deficiențe sau probleme descoperite în timpul verificărilor.

Obținerea certificatului de la RAR care să ateste istoricul de daune și kilometrajul real al mașinii este un pas critic în procesul de vânzare. Acest document nu doar că îți oferă o imagine clară a stării vehiculului, dar îți și sporește credibilitatea în ochii cumpărătorului. Fiind informat și pregătit corespunzător, poți naviga cu succes prin complexitatea tranzacționării unui vehicul second-hand, evitând capcanele și asigurându-te că faci o afacere corectă și transparentă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: