Redactia.ro
Home » Știri » Acest fruct din Australia ar putea să-ți încarce telefonul sau mașina Tesla în viitor

Acest fruct din Australia ar putea să-ți încarce telefonul sau mașina Tesla în viitor

Durian

Evoluția tehnologiei a ajuns într-un punct atât de avansat, încât în ziua aceasta stăm în fața posibilității de a ne încărca telefoanele mobile și chiar mașinile electrice cu ajutorul unui… fruct! Iată toate detaliile despre această descoperire, ce ar putea fi una revoluționară.

Fructul care ar putea încărca telefoane și mașini

Unul dintre cele mai detestate fructe din lume, de proveniență din Asia, unde este, de altfel, și cel mai cunoscut, ar putea deveni într-o zi o sursă de energie electrică pentru mașinile de acest tip și chiar pentru telefoanele noastre mobile.

Cum se poate așa ceva? Cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, au făcut analize în acest sens și au ajuns la niște concluzii surprinzătoare.

Durianul, căci despre el este vorba, alături de jackfruit, au fost folosite de specialiști pentru stocarea energiei electrice. Astfel, cercetătorii au luat partea necomestibilă de la aceste fructe și au încercat să creeze energie electrică pentru încărcarea telefoanelor și a mașinilor electrice. De obicei, toate aceste resturi sunt aruncate la groapele de gunoi la un cost mult mai ridicat.

„Am luat în considerare durian și la jackfruit pentru că aproximativ 70% din suprafața acestor fructe nu este comestibilă”, a declarat Vincent Gomes, profesor asociat la universitate, pentru Fundația Thomson Reuters.

„Transformarea deșeurilor alimentare în produse cu valoare adăugată nu numai că va îmbunătăți economia generală, ci și va reduce poluarea mediului”, au spus autorii studiului aceștia.

Cum poate un fruct să dea energie electrică

Pe scurt, ceea ce au făcut cercetătorii a fost să încălzează fructele sau mai ine zis resturile sale, în apă fiartă, iar apoi le-au înghețat și uscat. Din acest proces au rezultat stocări de enrgie, pentru încărcarea energetică rapidă.

„Supercondensatoarele sunt promițătoare pentru stocarea energiei datorită stabilității superioare la ciclism și capacității excelente de descărcare a încărcăturii”, au relatat oamenii de știință într-o lucrare.

Referitor la termneul „ciclu”, acesta face referire la procesul de încărcare completă și descărcare a bateriei.

„Ne-am gândit să folosim șablonul pe care natura îl furnizează – un material rezidual cu cost zero care este de obicei trimis la depozitul de deșeuri – și l-am transformat în realizarea acestui electrod super-condensator”, a spus Vincent Gomes.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: