Redactia.ro
Home » Știri » Cât trebuie să plătești, de fapt, pentru impozitul auto al mașinilor hibrid și electrice

Cât trebuie să plătești, de fapt, pentru impozitul auto al mașinilor hibrid și electrice

Cât trebuie să plătești, de fapt, pentru impozitul auto al mașinilor hibrid și electrice

În ultimul timp, mașinile electrice și hibrid au împânzit întreaga lume. Așadar, în cazul în care îți dorești acest tip de autoturism trebuie să știi exact la ce să te aștepți atunci când le cumperi și cât trebuie să plătești impozitul auto.

Cât trebuie să plătești, de fapt, pentru impozitul auto al mașinilor hibrid și electrice

Mașinile electrice și hibride reprezintă viitorul domeniului auto și tot mai multe persoane aleg să cumpere acest tip de automobile.

Unul dintre motivele alegerii este legat de consumul de combustibil care pur și simplu dispare. Mai exact, o mașină electrică nu se mai alimentează săptămânal, iar banii aruncați pe benzină vor rămâne în buzunarul șoferului.

Totodată, un al doilea avantaj al mașinilor electrice este faptul că acestea sunt scutite de impozitul auto, iar pentru cele hibrid se vor aplica o hotărâre a Consiliului Local în funcție de oraș.

Însă, reducerea nu va fi mai mult de 50% din valoarea totală pe care trebuie să o achite un șofer pentru un autoturism cu motor termic similar de aceeași capacitate cilindrică.

Așadar, șoferii care dețin mașini electrice pot spune că au de câștigat deoarece nu plătesc nici impozit auto și nici nu mai plătesc combustibil.

Mașinile electrice, viitorul domeniului auto

Încă din 2015, mașinile electrice au devenit profitabile, iar cei care s-au decis să își cumpere o astfel de mașină se bucură de câteva mii de kilometri efectuați cu costuri zero.

Pentru a reîncărca o mașină electrică la stațiile de reîncărcare dedicater acestora nu trebuie să plătești nimic.

Potrivit Cars.ro, o mașină se poate reîncărca cu maxima de 1.95 lei pe unitate în locurile în care nu este gratuit, iar un plin poate ajunge la 78 lei. Cu această investie, mașina poate parcurge maxim 350 kilometri, iar în cel mai rău caz doar 100 dacă se circulă în oraș, în condiții de iarnă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: