Redactia.ro
Home » Știri » Acesta e semnul că intrăm în Schengen? Decizia pe care a luat-o Austria l-a bucurat mult pe Marcel Ciolacu

Acesta e semnul că intrăm în Schengen? Decizia pe care a luat-o Austria l-a bucurat mult pe Marcel Ciolacu

Câţi bani pierde România prin neintrarea în Spațiul Schengen?

Austria dă semne că acceptă cooptarea României în spaţiul Schengen. Ministrul Austriac de Interne Gerhard Karner este gata să accepte intrarea României în Spațiul Schengen în ceea ce privește aeroporturile.

Există şi o condiţie: România și Bulgaria să accepte migranți din Siria și Afganistan și controale sporite la frontieră între Bulgaria și România și între Ungaria și România.

Austria a mai îndulcit tonul

Aşadar, Austria pare să fi renunțat la poziția sa rigidă cu privire la admiterea României și Bulgariei în Schengen și să accepte includerea celor două state în spațiul de liberă circulație, cel puțin în ceea ce privește transporturile aeriene.

Granițele terestre și-ar păstra statutul actual, iar Bulgaria și România nu ar fi, totuși, oficial membre Schengen.

Austria pune și niște condiții: triplarea operațiunilor Frontex în Bulgaria, fonduri europene pentru infrastructura de protecție a frontierelor, controale sporite la frontieră între Bulgaria și România și între Ungaria și România și acceptarea de către România și Bulgaria a migranților, în special afgani și sirieni.

Marcel Ciolacu, anunţ plin de entuziasm

Marcel Ciolacu a anunțat pe pagina sa de Facebook că Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România și includerea țării noastre în spațiul Schenghen.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România.

Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene. Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit.

După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!”, a postat premierul român pe contul său de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: