Redactia.ro
Home » Știri » Aceste persoane vor rămâne fără contul de Instagram. Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra profilul

Aceste persoane vor rămâne fără contul de Instagram. Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra profilul

Aceste persoane vor rămâne fără contul de Instagram. Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra profilul

Aceste persoane vor rămâne fără contul de Instagram. Iată ce trebuie să faci pentru a-ți păstra profilul!

Aceste persoane vor rămâne fără contul de Instagram

O nouă metodă de înșelătorie îi vizează pe utilizatorii platformei Instagram, una dintre cele mai utilizate din întreaga lume, care  nu iau în calcul atacurile cibernetice care au debutat anul acesta. Mai nou, utilizatorii pot rămâne fără cont la un click distanță! Specialiștii explică ca hackerii au trecut la următorul nivel, trimițând mesaje greu de ratat, cu link-uri pe care majoritatea tind să le deschidă ca de exemplu: un utilizator vă roagă să-l votați pentru a câștiga un concurs prin intermediul unui link. Acest link are drept scop eliminarea dumneavoastră de pe platforma Instagram. Astfel, persoanele care vor pica în această capcană riscă să rămână fără cont și fără date personale. Totodată, specialiștii susțin că aceste persoane pot rămâne și fără control asupra dispozitivului pe care îl dețin.

Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra profilul

Noile atacuri cibernetice vizează printr-un singur link 100.000 de conturi odată și este suficient ca doar 1% dintre utilizatori să dea click ca hackerii să-și atingă scopul:

„Luăm drept exemplu un mesaj de acest tip pe care l-am primit pe Instagram, care sună așa: „Am nevoie de ajutorul tău, sunt într-un concurs, poți vota pentru mine?”

Iniţial nu am pus la îndoială verificitatea mesajului, pentru că numele şi pozele erau ale unei persoane pe care o cunosc. Aşa că am zis că o ajut.

Am primit instant al doilea mesaj în care formula de adresare s-a schimbat: „Vă trimit link-ul de vot, tot ce trebuie să faceți este să-l copiați și să-l trimiteți ca să pot aproba logarea pentru vot””, potrivit Elena Predoiu, Antena 3 CNN.

Astfel, pentru a-ți păstra profilul de Instagram și a-ți apăra datele personale trebuie doar să te ferești de link-urile generate de hackeri!

 

Sursa foto: Lorenzo Di Cola | NurPhoto via Getty Images

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: