Redactia.ro
Home » Știri » Acești români trebuie să intre obligatoriu în carantină. Lista țărilor cu risc a fost actualizată

Acești români trebuie să intre obligatoriu în carantină. Lista țărilor cu risc a fost actualizată

Acești români trebuie să intre obligatoriu în carantină

CNSU a actualizat joi, 27 august lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic. De asemenea, în același timp au fost adoptate cele mai importante prevederi ale Hotărârii Nr.43.

Acești români trebuie să intre obligatoriu în carantină. Lista țărilor cu risc a fost actualizată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi seara, 27 august o hotărâre prin care este actualizată lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, CNSU a introdus pe lista zonelor galbene 43 de țări, iar la întoarcerea din acestea, persoanele în cauză trebuie să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile. Spania, SUA, Republica Moldova se află printre țările introduse pe lista galbenă.

Țările introduse pe lista galbenă sunt următoarele:Aruba, Sint Maarten, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Peru, Maldive, Bahrain, Columbia, Panama, Brazilia, Puerto Rico, Guam, Israel, Bahamas, Argentina, Kuweit, Suriname, Costa Rica, Statele Unite ale Americii, Insulele Feroe, Bolivia, Spania (regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Ţara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja), Republica Moldova, Qatar, Irak, Belize, Kosovo, Chile, Palestina, Malta, Capul Verde, Andorra, Muntenegru, Namibia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Dominicană, Luxembourg, Gibraltar, Paraguay.

Adoptarea Hotărârii nr.43

CNSU a adoptat joi Hotărârea numărul 43 care prevede redeschiderea cafenelelor și restaurantelor în interiorul clădirilor de la 1 septembrie 2020.

Întreaga activitate va putea fi reluată dacă vor fi respectate anumite condiții. În ceea ce privește deschiderea cluburilor și barurilor, Guvernul a decis ca acestea să rămână închise în continuare.

Cele mai importante prevederi ale Hotărârii nr.43

Art. 4 – (1) Se aprobă organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) intră în vigoare începând cu data de 01.09.2020.

Art. 5 – Se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.

Art. 7 – (1) Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Documentul cu Hotărârea nr.43 poate fi vizionat AICI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: