Redactia.ro
Home » Știri » Aceşti români vor fi furioşi pe statul român. Nu vor mai avea voie să lucreze după ce se pensionează!

Aceşti români vor fi furioşi pe statul român. Nu vor mai avea voie să lucreze după ce se pensionează!

pensie

O categorie de români încasează o mare lovitură. Vor pierde mulţi bani. Statul pregăteşte o lege ce-i va afecta direct „la buzunar”. Cine sunt aceşti oameni?

Cert e că românii vizaţi de această lege au învăţat multă carte, dar acum pot pierde privilegii financiare.

Profesorii universitari, fără job după pensionare

Asta prevede nou proiect de lege aflat în dezbatere la Camera Deputaților. Deci, noua lege a învățământului superior, care este în vigoare de la începutul lunii, ar urma să fie modificată.

Proiectul de lege vizează eliminarea unei prevederi din noua lege a învățământului superior nr. 199/2023, mai exact, a celei ce permite ”persoanelor care îndeplinesc condițiile pentru a se pensiona la împlinirea limitei legale de vârstă să-și continue activitatea fără limită de vârstă”.

De ce s-a ajuns la această concluzie? „Această reglementare este nocivă pentru învățământul superior, deoarece permite cadrelor didactice să rămână titulare pe post, fără limită de vârstă, fără evaluarea anuală a performanţelor acestora, conferindu-le acestora un privilegiu viager.

O astfel de reglementare va bloca orice intrare în sistemul de învăţământ universitar, atâta timp cât posturile ocupate vor fi blocate de conducerile universităţilor, după bunul plac”.

Legea trebuie aprobată în Prlament

Deocamdată, vorbim doar despre un proiect de lege, nu de ceva cert. Pentru a deveni lege 100 la sută, acest proiect trebuie să treacă prin etapele de aprobare din Parlament, să fie promulgat de către președintele Klaus Iohannis și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Aşadar, pe scurt, se propune eliminarea opțiunii pentru senatul universitar din instituțiile de învățământ superior, fie ele de stat, particulare sau confesionale, de a decide extinderea activității unui profesor sau cercetător după pensionare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: