Redactia.ro
Home » Știri » Acoperișul unui sanatoriu din România s-a prăbușit! Zeci de pacienți sunt transferați de urgență la alt spital FOTO

Acoperișul unui sanatoriu din România s-a prăbușit! Zeci de pacienți sunt transferați de urgență la alt spital FOTO

GALERIE FOTO (6) Acoperișul unui sanatoriu din România s-a prăbușit! Zeci de pacienți sunt transferați de urgență la alt spital

Anunț de ultimă oră din județul Caraș-Severin, unde acoperișul unui sanatoriu s-a prăbușit. În momentul în care a avut loc incidentul, în unitatea spitalicească se aflau mai mulți pacienți, care au trebuit să fie transportați de urgență la un alt spital. Nu se cunoaște cauza exactă a celor întâmplate, dar autoritățile din zonă au intervenit rapid la fața locului.

Sanatoriu distrus în Caraș-Severin

Incident neprevăzut la Sanatoriul Marila, unde o parte a acoperişului clădirii s-a prăbuşit. Nu se știe de la ce s-a ajuns la o asemenea situație, dar cert este că pagubele provocate sunt unele majore.

Potrivit conducerii spitalului, în unitate sunt internate circa 60 de persoane. Pentru 27 dintre pacienți s-a intervenit de urgență pentru ca aceștia să fie transferați de urgență la alt spital. Din primele informații, nu există victime și nimeni nu a fost rănit, dar s-a provocat o panică mare în rândul tuturor.

Pacienţii sunt mutaţi la Spitalul Orasenesc Oraviţa.

„La solicitarea efectuată prin 112, astăzi, de către Primăria Oravița și conducerea Spitalului Orășenesc Oravița, două echipaje pentru transport victime multiple (ATPVM) au fost alocate pentru a sprijini acțiunea de transfer a pacienților internați la Sanatoriul Marila.

Acțiunea se desfășoară în mod preventiv, urmare a prăbușirii unei părți din acoperișul spitalului. Potrivit conducerii spitalului, în unitate sunt internate circa 60 de persoane. Echipajele sunt solicitate pentru a sprijini transferul a 27 de persoane. Celelalte persoane vor fi transferate cu mijloace ale Primăriei”, a transmis ISU Caraș-Severin.

Sanatoriul uitat de lume

Imaginile cu sanatoriul sunt unele terifiante, problemă deja cunoscută și de autorități. Medicii din sanatoriul de tuberculoză încearcă să salveze vieți printre ruine, condiții incompatibile cu traiul și doar câteva saloane funcționale. Este o luptă continuă cu igrasia și mucegaiul, ploile, vântul și alte fenomene ce pot face clădirea aflată în paragină să se prăbușească.

Oamenii îl numesc EPAVA și au toate motivele să o facă, pentru că exact așa arată: părăsit, fără urme de îmbunătățiri și cu un risc ridicat de prăbușire, drept dovadă stând evenimentul de azi.

Spitalul TBC Marila este o secție exterioară a Spitalului municipal Oravița. A fost aprobat un proiect de reabilitare care promite transormarea sanatoriului într-o oază de sănătate, dar nu au început schimbările încă, deși finanțarea a început din 2022.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: