Redactia.ro
Home » Știri » Actrița româncă, îndrăgostită toată viața de același bărbat. Au traversat împreună șase decenii de căsnicie

Actrița româncă, îndrăgostită toată viața de același bărbat. Au traversat împreună șase decenii de căsnicie

Carmen Stanescu. Sursă foto: România Tv

Considerată una dintre cele mai strălucite prezențe pe scena teatrală românească, Carmen Stănescu nu doar că a cucerit inimile publicului prin talentul său remarcabil, ci și prin povestea de viață plină de pasiune și loialitate. Întreaga sa viață a fost dedicată unei singure iubiri – aceea față de soțul său, actorul Damian Crâșmaru.

A iubit toată viața același bărbat

Cu o carieră teatrală care a străbătut șase decenii, Carmen Stănescu a fost o prezență impresionantă pe scenă, fiind recunoscută pentru frumusețea și grația sa. Desfășurându-se într-un univers în care a fost curtată de nenumărați bărbați, ea a ales să rămână fidelă dragostei sale de-o viață.

Destinul a adus-o împreună cu Damian Crâșmaru în anul 1955, când Carmen avea 30 de ani și o carieră deja strălucitoare. Cei doi s-au întâlnit în cadrul unei producții de teatru, unde Damian a fost rezerva partenerului principal al actriței. Între cei doi a fost o atracție instantanee, iar relația lor a evoluat rapid, culminând cu căsătoria civilă în 1957 și cu ceremonia religioasă în 1961, la Sinaia.

Carmen și Damian au traversat împreună șase decenii de căsnicie, presărate cu momente de bucurie, dar și cu provocări. Cu toate acestea, dragostea lor a rămas neclintită, fiind cimentată de o conexiune profundă și de respect reciproc.

S-au cunoscut pe scenă și s-au îndrăgostit imediat

Amintindu-și de momentele lor de început, Carmen mărturisea cu umor că prima lor întâlnire a fost marcată de o chiflă cu șuncă, pe care Damian i-a oferit-o într-o pauză la repetiție. Această gestă simplă a fost simbolică pentru începutul unei iubiri care avea să dureze o viață întreagă.

„Damian Crâșmaru avea 24 de ani și abia terminase studiile, ca șef de promoție. În spectacol, avea să joace rolul celui care se îndrăgostea de personajul interpretat de mine”, își amintea Carmen.

„Într-o pauză, la repetiție, el avea o chiflă cu șuncă, iar eu, cum sunt gurmandă, probabil că așa căscam niște ochi la șunca lui, încât mi-a oferit-o. El e cu șase ani mai mic și mă văzuse jucând și mă aprecia, dar de îndrăgostit cred că s-a îndrăgostit văzând că mâncam cu atâta poftă”, spunea ea cu afecțiune.

Debutul său pe scena teatrală a avut loc în anul 1946, la Teatrul Național din București, iar de-a lungul timpului a jucat în numeroase producții de teatru, abordând roluri diverse ce au demonstrat versatilitatea și talentul său actoricesc.

Carmen Stănescu, una dintre cele mai remarcabile figuri ale teatrului românesc

Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără interpretarea lui Ranevskaia în „Livada de vișini” de A. P. Cehov și a Cercezovului în „Dulcea pasăre a tinereții” de T. Williams. A excelat într-o varietate de genuri, de la comedie la dramă, reușind să ofere interpretări memorabile și profunde în fiecare rol pe care l-a abordat.

Pe lângă activitatea sa bogată în teatru, Carmen Stănescu a fost prezentă și în industria cinematografică românească, jucând în filme precum „Păcală” (1974), „Zestrea domniței Ralu” (1971) sau „Mihai Viteazul” (1970).

De-a lungul unei cariere de peste șase decenii, Carmen Stănescu a fost apreciată pentru profesionalismul său, pentru naturalețea și eleganța interpretărilor sale, devenind una dintre cele mai iubite și respectate actrițe din România. Fiindcă a murit la 5 noiembrie 2020, își va rămâne în amintirea tuturor ca unul dintre marii piloni ai culturii române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: