Redactia.ro
Home » Știri » Acum e momentul să îți montezi centrala termică pe gaze în apartament. Care sunt pașii

Acum e momentul să îți montezi centrala termică pe gaze în apartament. Care sunt pașii

Acum e momentul să îți montezi centrala termică pe gaze în apartament

În fiecare an, iarna bate la ușa fiecăruia, iar pentru a ne proteja, căldura trebuie să fie prezentă în casa noastră. Cei care optează pentru alegerea și montarea unei centrale termice în apartamente sau în casă trebuie să știe în ce perioadă trebuie să facă asta.

Acum e momentul să îți montezi centrala termică pe gaze în apartament

Conform Legii 123 din 2012, cei care vor să își monteze centralele termice în apartamente în perioada toamnă-iarnă, nu vor avea voie.

Motivul pentru care este ilegal să se introducă centralele termice în această perioadă, este faptul că rețeaua de calorifere este deja încărcată.

Așadar, cei care vor să-și monteze centrală, trebuie să acționeze primăvara, atunci când va fi sistată furnizarea de căldură în sistem centralizat.

De asemenea, persoanele care vor să-și instaleze propria centrală în apartament, după terminarea sezonului prevăzut de lege, sunt nevoiți să obțină acordul de proiect al distribuitorului de caz.

Pentru a primi acest acord, doritorii vor avea nevoie de o cerere de acces la sistemul de distribuție gaze naturale, un formular tip cu acordul investitorilor inițial ai coloanei de gaz, adică vecinii care au instalată o centrală termică.

Totodată, au nevoie de un acord al asociației de proprietari, actul de proprietare și acordul coproprietarilor, copia cărților de identitate ale coproprietarilor.

Care sunt pașii în instalarea centralei termică

Următorul pas va fi parcurs de către o firmă autorizată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei, care se ocupă și de proiectarea și executarea lucrării de utilizare a gazelor naturale.

După acești pași, trebuie depusă o cerere de debranșare către furnizorul de agent termic, trimisă prin e-mail, după care inițiatorul va primi un număr de înregistrare.

La final, în maxim 10 zile de la depunerea cererii de debranșare, se primește avizul de debranșare.

Pentru a face acest lucr, ai nevoie de acordul vecinilor din blocul în care locuiești, acordul asociației de proprietari și un proiect de debranșare, executat de o firmă specializată.

Totuși, există și situații în care românii nu se pot debranșa de la sistemul centralizat termic.

Este vorba despre persoanele care nu locuiesc într-o zonă unitară de încălzire, stabilită prin hotărâre de consiliul local, aceștia fiind obligați prin lege să folosească sistemul termic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: