Redactia.ro
Home » Homepage » Acum s-a aflat ce s-a întâmplat când Oana a mers să-și ia adio de la Mioara Roman: „Mi-a fost foarte frică”

Acum s-a aflat ce s-a întâmplat când Oana a mers să-și ia adio de la Mioara Roman: „Mi-a fost foarte frică”

Mioara Roman, alături de cele două fiice ale sale și de nepoata Isabela.

În urma trecerii în neființă a Mioarei Roman, la vârsta de 83 de ani, Oana Roman împărtășește pentru prima dată emoțiile și gândurile sale legate de momentele dificile prin care a trecut. Despărțirea de matriarhul familiei Roman nu a fost ușoară, mai ales că s-a produs într-un context emoționant, la un azil de lux din Snagov, unde Mioara și-a petrecut ultimul an de viață.

Invitată în cadrul unei emisiuni TV, Oana Roman a vorbit despre experiența profund personală și dureroasă a pierderii mamei sale. „Încă nu am învățat să trăiesc fără ea. Este foarte greu”, a mărturisit Oana, adăugând că abia acum a găsit curajul de a vorbi despre aceste momente. Însoțită de sora sa, Catinca, Oana a făcut pasul greu de a-și lua rămas bun de la mama lor. Această clipă, deși temută, s-a transformat într-o experiență inălțătoare, datorită stării de pace și lumină în care au găsit-o pe Mioara.

Ce a mărturisit Oana Roman

Oana descrie cum frica inițială i-a fost alinată de imaginea mamei sale senine și împăcate, care parcă era pregătită pentru o călătorie „absolut fabuloasă”. Părintele care a văzut-o pe Mioara în acele ultime momente a confirmat impresia de pace și liniște ce o învăluia, semn că plecarea ei din această lume a fost una liniștită și împăcată.

„Încă nu am învățat să trăiesc fără ea. Este foarte greu. Cred că ea este bine. Eu și sora mea ne-am dus, înainte să o depunem la biserică, să ne luăm la revedere de la ea. Mi-a fost foarte frică de acel moment, dar ea a făcut ca acel moment să fie înălțător. Era atât de senină, de frumoasă, de împăcată și de luminoasă, încât, așa cum a spus și părintele când a văzut-o, era evident că a plecat într-o călătorie absolut fabuloasă”, a spus Oana Roman la Antena 3 CNN.

Moștenirea lăsată de Mioara Roman

Reflectând asupra vieții și moștenirii mamei sale, Oana Roman își exprimă admirația pentru tot ceea ce Mioara a reușit să realizeze, atât în calitate de mamă, cât și în rolul ei public. A fost un exemplu de demnitate, onoare și echilibru, influențând pozitiv viața multor oameni. Contribuția Mioarei Roman la îmbunătățirea sistemului de asistență socială pentru copiii instituționalizați din România, începând cu anul 1990, rămâne un aspect remarcabil al activității sale, demonstrând angajamentul și compasiunea ei față de cei în nevoie.

„Atunci am fost liniștită și sunt, pentru că știu că ea este foarte bine. Mama a făcut foarte mult bine. A influențat în mod pozitiv și decisiv viața multor oameni. Eu am învățat foarte multe lucruri de la ea. A fost un exemplu de demnitate, onoare și echilibru. Mama a avut o contribuție foarte importantă în ceea ce privește organizarea și salvarea sistemului de asistență socială pentru copiii din România. Încă din anul 1990 a insistat să se înființeze, la nivelul Guvernului, un departament special, care să aibă grijă de copiii instituționalizați din România.”, a mai spus Oana Roman.

În aceste momente de tristețe și reflecție, Oana Roman găsește consolare în gândul că mama sa a plecat din această lume într-o stare de bine, lăsând în urmă un exemplu viu de bunătate și empatie. Mesajul de pace pe care l-a transmis Mioara Roman în ultimele sale clipe rămâne unul înălțător pentru familia îndurerată, oferindu-le puterea de a merge mai departe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: