Redactia.ro

Acuzații grave ale angajatelor magazinelor „La Sibieni”: „Spălam salam și ștergeam termenul de valabilitate cu acetonă.” Ce spun patronii

Magazinele "La Sibieni"

Angajatele magazinelor „La Sibieni” din Iași aduc acuzații grave la adresa conducerii acestor unități alimentare, specializate în vânzarea de preparate din carne și brânzeturi. Ele susțin că au fost acuzate pe nedrept de furt, hărțuite, înjurate și amenințate. Mai mult, susțin că nu au primit remunerația cuvenită pentru munca lor. Cea mai alarmantă acuzație este că li s-ar fi impus să spele și să revândă produsele expirate, schimbându-le etichetele pentru a ascunde data reală de expirare.

Acuzații grave ale angajatelor magazinelor „La Sibieni”: „Spălam salam și ștergeam termenul de valabilitate cu acetonă.” Ce spun patronii

Conducerea „La Sibieni”, reprezentată de frații Ionuț și Nicușor Sava, care dețin afacerea, împreună cu managerul Cezar Roșulescu, neagă aceste acuzații. Totuși, tensiunile interne par să fi fost confirmate de Mihai Claudiu, un fost asociat care a ales să părăsească compania și să devină manager pe un vas de croazieră. Mihai Claudiu relatează că plecarea sa a fost determinată de relațiile tensionate cu ceilalți asociați și susține acuzațiile angajatelor, adăugând că nu a reușit să recupereze o parte din banii investiți în afacere.

Situația la „La Sibieni” a atras atenția autorităților și a publicului, punând sub semnul întrebării practicile etice ale afacerii și siguranța alimentară a produselor oferite consumatorilor. Aceste dezvăluiri arată o fațetă îngrijorătoare a industriei alimentare, unde normele de siguranță și respectul față de angajați sunt esențiale pentru sănătatea publică și pentru buna funcționare a oricărui business.

„Magazinul La Sibieni, din Carrefour Felicia, mai este până pe 26 februarie 2025 deschis. Eu mai lucrez câteva zile. Mai rămâne magazinul La Sibieni din Tătărași. S-a închis și cel din Palas. M-au terorizat psihic. Mă obligau să spăl marfa în apă fierbinte, să schimb etichetele. Spălam salamul și ștergeam etichetele cu termenul de valabilitate expirate cu acetonă. I-am zis că nu fac asta, managerul mi-a zis că nu-l interesează. Managerul m-a terorizat fizic și psihic. Când le-am spus că nu mai spăl marfa, managerul m-a înjurat. Într-o zi, a ieșit domnul manager Roșulescu din spatele magazinului beat, dezbrăcat, de față cu clienții. Domnul venea și lua băutură din magazin când avea chef și bea de față cu noi. Gândiți-vă că făceau carnea la garniță în locația din Tătărași, în curtea din spatele magazinului. Aduceau produsele lactate pe căldură, fără frigider. Produsele mucegăiau, dar tot le vindeam. Veneau clienții cu produsele expirate și ne certam cu ei, clienți care aveau dreptate”, susține Maria Monica Băncilă, angajata magazinului „La Sibieni”.

Contactat telefonic de reporterii BZI, Nicușor Sava, unul dintre asociații care gestionează afacerea „La Sibieni”, spune că acuzațiile angajatelor sunt false.

„Nu e adevărat ce spune doamna, nu există treaba asta (n.r. – referitor la faptul că angajatele spălau produsele din carne și ștergeau termenul de valabilitate). Să vină cu probe. Eu am probe de la Protan că toată marfa mea e în termen de valabilitate. În momentul în care expiră marfa, o trimit la Protan. Ea și-a primit toți bănuții pe care trebuie să-i primească. Să vină cu probe că eu spăl marfa. Poate ANPC-ul să verifice marfa. Noi nu facem porc la garniță în curte. Carnea e făcută cu toate documentele, cu tot ce trebuie. O să vin cu probe că ce susține doamna Buznea nu este adevărat, deci mă acuză pe nedrept”, susține Nicușor Sava, unul dintre asociații magazinelor „La Sibieni”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: