Redactia.ro
Home » Știri » Adevărul despre apa minerală carbogazoasă. Ce se întâmplă în organism dacă o bei constant

Adevărul despre apa minerală carbogazoasă. Ce se întâmplă în organism dacă o bei constant

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă minerală constant

Oamenii preferă de obicei apa plată și apa minerală atunci când simt nevoia să se hidrateze sau să se răcorească. Mulți dintre ei o alternează în funcție de împrejurări și dorință, alții, în schimb, beau fie doar plată, fie doar minerală. Iată ce se întâmplă în corp atunci când bem doar apă minerală carbogazoasă.

Ce se întâmplă în organism dacă bei numai apă minerală carbogazoasă

Medicii recomandă cel puțin doi litri de lichide pe zi, dar cantitatea poate crește în funcție de nevoile fiecărui individ în parte. Important este să fim hidratați tot timpul. Cea mai aleasă băutură pentru mulți este apa naturală minerală, fie plată, fie carbogazoasă.

Conform Food and Drug Administration din SUA, apa minerală provine dintr-un izvor sau sursă subterană de apă, protejat fizic și geologic. De asemenea, conținutul de minerale trebuie să fie pur și neadăugat.

Spre deosebire de apa plată, apa naturală minerală carbogazoasă are dioxid de carbon (CO2). În majoritatea cazurilor, izvoarele natural carbogazoase vin din apropierea zonelor în care, în perioade geologice trecute, au existat vulcani activi. Emanatiile de dioxid de carbon se numesc manifestări post-vulcanice sau mofete, adică dioxidul de carbon degajat prin crăpăturile scoarței terestre în fazele finale ale activității vulcanice, conform Claudia Benea, somelier de apă.

Sigur, mai există și varianta de apă minerală carbogazificată, adică îmbunătățită în mod artificial cu dioxid de carbon.

Legat de apa minerală carbogazoasă, studiile arată că nu există impact negativ imediat asupra organismului uman dacă este consumată în mod regulat. Totuși, un nivel de CO2 foarte ridicat poate accentua totuși probleme gastrice sau intestinale preexistente sau poate genera balonare abdominală, în special la persoanele care suferă deja de dilatație gastrică și alte tulburări ale tractului digestiv.

Astfel, deși nu există contraindicații severe, prea multă apă carbogazoasă duce la un disconfort esofagian și abdominal, manifestat prin sughiț, balonare și, uneori, crampe.

Printre mineralele conținute în cantități mari în apa minerală se numără calciul și magneziu, ambele esențiale pentru buna funcționare a organismului uman, dar și potasiul.

Totuși, nici apa plată, și nici cea „cu bule” nu îngrașă deloc dacă sunt consumate în mod constant pentru că nu au calorii. Totodată, ambele ar avea aceeași putere de hidratare, însă mulți susțin că cea carbogazoasă ar reuși și să potolească, de fapt, setea. Nu este însă un lucru demonstrat.

În plus, apa carbogazoasă favorizează digestia după mesele grele, așa că iată un alt beneficiu pe care ea îl are asupra sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: