Redactia.ro
Home » Știri » Adio, parastase, nunți și botezuri. Poliția a împărțit amenzi uriașe

Adio, parastase, nunți și botezuri. Poliția a împărțit amenzi uriașe

Amenzi uriase

Oamenii legii au început deja să dea amenzi pentru nerespectarea noilor restricții. În mai multe zone din județul Ilfov au fost oprite evenimente private interzise acum: precum parastase sau nunți. Organizatorii au fost sancționați cu zeci de mii de lei.

Amenzi în Ilfov pentru organizarea evenimentelor private

Polițiștii din Ilfov s-au pus pe treabă și au dat amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu respectă noile măsuri: interzicerea organizării evenimentelor private precum: nunți, botezuri sau mese festive. De pildă, la un restaurant din Voluntari, oamenii legii au oprit un parastas cu 29 de persoane și i-a sancționat pe organizatori, potrivit Digi 24.

Nuntă oprită în Mogoșoaia

Ulterior, în curtea unui imobil din Mogoşoaia, era în desfăşurare o nuntă  la care participau aproximativ 20 de persoane. Nunta a fost oprită și organizatorii amendați. Câteva ore mai târziu, în Otopeni, oamenii legii au descoperit două saloane, în care se aflau în desfășurare 2 evenimente. Într-unul o cununie, cu 37 de persoane și în altul, un botez, la care participau 33 de persoane.

În urma celor constatate, polițiștii Ilfoveni au procedat la întreruperea celor 2 evenimente și au aplicat două sancțiuni contravenționale conform legii 55/ 2020, cu amenzi în valoare de 3.000 de lei.

Noile restricții anunțate de autorități

Autoritățile au anunțat, marți seară, că se prelungește cu o lună starea de alertă, dar și noi restricții împotriva Covid-19. Comitetul Național pentru Situații de Urgență interzice nunțile și botezurile, în toată țara, în următoarea perioadă. Totodată, s-au stabilit și reguli pentru teatre, cinematografe, cafenele și hoteluri. Măștile vor fi obligatorii și în aer liber în mai multe localități.

Noi restricții în țară

Autoritățile au anunțat, marți seară, prelungirea stării de alertă, dar și noi măsuri de restricție împotriva Covid-19. Nunțile și botezurile se vor interzice, până când va scădea numărul infectărilor, iar măștile vor fi obligatorii și în aer liber în localitățile cu rata de infecție mai mare de 3 la 1.000 de locuitori. Totodată, s-au stabilit și reguli pentru teatre, cinematografe, cafenele și hoteluri.

Nunți și botezuri, interzise

Evenimentele private, precum nunți, botezuri, aniversări, mese festive, în spațiile deschise sau închise, sunt interzise până când va scădea numărul infectărilor.

Trei scenarii pentru cafenele și restaurante

Autoritățile au stabilit și trei scenarii de care depinde activitatea teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor. Când incidența este sub sau egală cu 1,5 la mie, vor funcționa la capacitatea de 50%. Când incidența este între 1,5-3 la mie, vor funcționa cu capacitatea de 30%, iar programul va fi redus până la 23:00. Când incidența depășește 3 la mie, activitatea va fi sistată. În cazul hotelurilor, la o incidență de peste 3 la mie, se vor putea servi numai persoanele cazate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: