Redactia.ro
Home » Știri » Adio, Târg de Crăciun în București. Nicușor Dan nu dă banii Capitalei pe festivități

Adio, Târg de Crăciun în București. Nicușor Dan nu dă banii Capitalei pe festivități

Cum arată apartamentul în care stă cu chirie Nicușor Dan

Efectele pandemiei de coronavirus se vor resimți și în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și în următoarele sărbători Pascale. Organizarea anumitor evenimente va fi la fel de restricționată. O confirmă chiar viitorul edil al Capitalei, Nicușor Dan care spune că, din cauză că bugetul primăriei este unul restrâns, nu se vor putea aloca bani pentru Târgul de Crăciu din acest an sau Târgul de Paști, de anul viitor.

Primăria nu are bani pentru Târg de Crăciun sau Târg de Paști

Viitorul edil al Capitalei, Nicușor Dan a declarat, miercuri, că situația economică a primăriei este una dificilă, din cauza pandemiei. Din cauza acestei situații nu se vor putea investi bani, pentru organizarea Târgului de Crăciun, în aceste sărbători de iarnă, dar nici pentru Târgul de Paști din 2021, potrivit știrileprotv.ro

 ”Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”, a declarat Nicușor Dan.

Bugetul Primăriei, investit în probleme esențiale

Cu toate acestea, Nicușor Dan a precizat că există posibilitatea organizării unor târguri private, iar banii de la Primărie se vor investi în probleme esențiale, precum: termoficarea și poluarea.

”E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

 Nicușor Dan: Vor fi ”sute de avarii” la iarnă

Nicușor Dan a mai spus că din momentul în care va prelua funcţia, va face un management de avarie în ceea ce priveşte situaţia reţelelor de termoficare (apă caldă și căldură) din Bucureşti. El anticipează că vor fi „sute de avarii” la iarnă.

 ”Avem o problemă de urgenţă care vine iarna asta. După cum ştiţi, ELCEN a comunicat că, din cauză că nu s-au făcut reparaţii în cursul acestei veri, cantitatea de apă pe care ei trebuie să o introducă în reţea este de trei ori mai mare decât în 2016 şi se apropie de limita de la care nu se mai poate.

 Deci noi trebuie să facem din momentul în care ajungem acolo un management de avarie. Asta înseamnă să avem pregătite materiale pentru intervenţii de urgenţă, să avem pregătite echipe pentru intervenţii de urgenţă şi să avem pregătite detectoare de avarii care să facă astfel încât oamenii să se ducă precis la locul unde este avaria şi în paralel să facem o eşalonare corectă a oamenilor care sunt afectaţi. Asta este ce putem face iarna asta”, a spus Nicuşor Dan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: