Redactia.ro
Home » Știri » Admitere Academia de Poliție 2024. Cine sunt candidații care pot fi admiși fără examen

Admitere Academia de Poliție 2024. Cine sunt candidații care pot fi admiși fără examen

Admitere Academia de Poliție 2024. Cine sunt candidații care pot fi admiși fără examen

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” își deschide porțile pentru o nouă generație de tineri dornici să îmbrățișeze o carieră în domeniul forțelor de ordine. În acest an, procesul de admitere vine cu unele noutăți, oferind șanse și mai mari unor categorii specifice de candidați să acceseze această oportunitate fără a susține examenele. Iată care sunt detaliile esențiale pe care aspiranții la o carieră în Poliție trebuie să le cunoască pentru a-și urma visul.

Cine poate participa la concursul de admitere

Pentru cei care aspiră să devină parte din corpul polițienesc, poarta către Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este deschisă pentru o plajă largă de candidați. Printre aceștia se numără absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă, cei care au absolvit studii recunoscute de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației și care se află în străinătate, dar și agenții de poliție, subofițeri sau ofițeri care își doresc să-și continue cariera sau să se specializeze în diverse domenii ale forțelor de ordine.

Specializările disponibile

Academia de Poliție oferă o gamă variată de specializări, pentru a acoperi nevoile diverse ale domeniului forțelor de ordine. Printre acestea se numără specializările în domeniul ordinei și siguranței publice, poliție de frontieră, jandarmi sau chiar drept. Fiecare dintre aceste specializări vine cu programe de învățământ adaptate nevoilor specifice, desfășurate atât în regim de frecvență, cât și în regim de învățământ la distanță.

Facultatea de Poliție

  • specializarea „Ordine și siguranță publică” cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile) – învățământ cu frecvență și învățământ cu frecvență redusă;
  • specialitatea „Poliție”;
  • specialitatea „Poliție de Frontieră”;
  • specialitatea „Jandarmi”;
  • specializarea „Drept” cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile) – învățământ cu frecvență și învățământ la distanță

Facultatea de Pompieri

  • specializarea „Instalații pentru construcții-pompieri” cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile) – învățământ cu frecvență

Etapele examenului pentru o carieră în poliție

Procesul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este riguros și cuprinde mai multe etape. Printre acestea se numără evaluarea performanței fizice, evaluarea cunoștințelor și examinarea medicală. Fiecare etapă este concepută pentru a asigura că aspiranții la o carieră în poliție sunt pregătiți să facă față tuturor cerințelor și provocărilor ce îi așteaptă în acest domeniu.

Etapa I Admitere Poliţie 2024 – Susținerea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice;
Etapa a II-a Admitere Poliţie 2024 – Proba de evaluare a cunoştinţelor;
Etapa a III-a Admitere Poliţie 2024– Examinarea medicală.

Cine sunt candidații care pot fi admiși fără examen

Într-un gest de recunoaștere a meritului și sacrificiului, Academia de Poliție oferă posibilitatea unor categorii speciale de candidați să fie admise fără a susține examenele de admitere. Printre aceștia se numără cei care obțin distincții la olimpiadele școlare naționale și/sau internaționale, precum și copiii militarilor invalizi sau ai polițiștilor decedați în acțiuni de serviciu. Cu toate acestea, acești candidați trebuie să îndeplinească în continuare alte cerințe legale și criterii pentru a fi considerați eligibili.

Admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în 2024 reprezintă o oportunitate deosebită pentru tinerii dornici să-și dedice viața și cariera în slujba forțelor de ordine. Cu o paletă variată de specializări și cu posibilitatea unor scutiri de examene pentru anumite categorii de candidați, procesul de admitere se desfășoară într-un cadru riguros, menit să selecționeze cei mai pregătiți și dedicați viitori membri ai poliției române. Pentru toți cei interesați, acum este momentul să-și îndrepte atenția către această oportunitate și să-și urmeze visul de a servi comunitatea și țara într-un mod onorabil și responsabil.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: