Redactia.ro
Home » Știri » Admitere la Politehnica București. Care sunt datele examenelor și cum îți depui dosarul

Admitere la Politehnica București. Care sunt datele examenelor și cum îți depui dosarul

admitere politehnica

După ce examenul de bacalaureat s-a terminat, candidații deja se gândesc la admiterea la facultate. În țara noastră există o mulțime de facultăți, dar unele dintre cele mai prestigioase se află în București, iar acestea atrag în fiecare an mii de candidați.

Una dintre aceste unități de învățământ prestigioase este Universitatea Politehnica din București.

În acest an, admiterea se va desășura printr-un concurs de dosare.

Admitere la Politehnica București

La fel cum se întâmplă și în cazul celorlalte universități, dar și la nivelul examenelor de bacalaureat și evaluare națională, metodologia a fost schimbată, din cauza pandemiei de coronavirus. Așadar, în 2020 totul se mută în online.

Universitatea a transmis că „concursul de admitere se desfășoară prin intermediul platformei online https://admitere.pub.ro”.

De asemenea, Universitatea Politehnică București a transmis, prin intermediul site-ului propriu, că în acest an concursul de admitere se va face prin trei sesiuni separate.

„Sesiunea I – Admitere anticipată (cu fazele Înscriere, Pre-admitere, Validare pre-admiși și înmatriculare admiși anticipat)

Sesiunea II – Admitere (cu fazele Înscriere, Admitere, Validare și înmatriculare)

Sesiunea III – Admitere-completare (cu fazele Înscriere, Admitere, Validare și înmatriculare)”, arată pagina web a instituției.

În cadrul Sesiunii I – Admitere anticipată există 3 faze cu desfășurare succesivă – Înscriere, Pre-admitere, Validare pre-admiși și înmatriculare admiși anticipat: • Faza I – Înscriere începe la 01 iunie 2020, odată cu deschiderea aplicației online pentru înscriere și se va termina în data de 22 iunie, ora 16:00, atât pentru candidații care aplică pentru evaluarea în vederea admiterii fără concurs (candidați cu rezultate deosebite în cadrul olimpiadelor și concursurilor de profil) cât și pentru restul candidaților.

• În cadrul Fazei II – Pre-admitere, deși pentru cele două categorii de candidați procedura este diferită, calendarul este identic. Astfel: o Pentru candidații care au aplicat în vederea admiterii fără concurs la una din cele 15 facultăți din UPB, analiza documentelor (vezi Anexa IV) și evaluarea (vezi Anexa VI) se vor încheia primele. Publicarea rezultatelor intermediare se va face în data de 26 iunie, ora 16:00. o Pentru candidații ce concurează pe locurile scoase la concurs de către 14 dintre cele 15 facultăți ale UPB în vederea admiterii anticipate (dintre care se elimină, acolo unde este cazul, candidații pre-admiși fără concurs), rezultatele intermediare obținute în urma evaluării dosarelor de concurs (vezi Anexa IV) și ordonării candidaților în funcție de media generală de concurs (vezi Ses.I-4.8, Ses.I-4.9, Ses.I-4.10, Anexa II și Anexa III) vor fi afișate în data de 26 iunie, ora 16:00. o Fiecare candidat poate vizualiza rezultatul obținut în contul său din platforma on-line https://admitere.pub.ro. Eventualele contestații vor putea fi depuse on-line până la data de 27 iunie, ora 16:00, transmite instituția.

 

Mai multe informații despre admiterea la UPB puteți vedea aici.

Actele necesare pentru înscrierea la Universitatea Politehnica București

3 fotografii (format 3×4 cm, color, pe hârtie mata);
diplomă sau adeverință de bacalaureat (original);
foaia matricolă eliberată de liceu (original);
copie după certificatului de naștere;
copie după Cartea de Identitate;
adeverință medicală (eliberată de liceu sau de medicul de familie);
fișa de înscriere (se va completă la secretariatul fiecărei facultăți);

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: