Redactia.ro
Home » Sport » Adrian Bumbescu, amintiri neștiute cu Valentin Ceaușescu: „Nu a fost niciodată conducător”

Adrian Bumbescu, amintiri neștiute cu Valentin Ceaușescu: „Nu a fost niciodată conducător”

GALERIE FOTO (3) Adrian Bumbescu, amintiri neștiute cu Valentin Ceaușescu

Adrian Bumbescu, amintiri neștiute cu Valentin Ceaușescu. În anii 50, Nicolae Ceaușescu obișnuia să meargă la meciurile și banchetele echipei de fotbal CCA, Steaua București. Fiul său cel mare, Valentin Ceaușescu a devenit și el un fan înfocat al echipei roș-albaștrilor, iar Adrian Bumbescu povește amintirile neștiute cu fiul dicatatorului.

Adrian Bumbescu, amintiri neștiute cu Valentin Ceaușescu: „Nu a fost niciodată conducător”

Adrian Bumbescu, amintiri neștiute cu Valentin Ceaușescu. Atât Nicolae Ceaușescu, cât și Valentin, fiul său cel mare, erau fanii echipei de fotabl CCA, actuala Steaua București. Fostul dictator obișnuia să participe la meciurile echipei. Adrian Bumbescu a povestit despre momentele petrecute alături de Valentin Ceaușescu. Acesta a fost un apropiat al fotbaliștilor Stelei înainte de 1989, păstrând relația cu multi dintre jucători și după căderea comunismului. În urmă cu două zile, Steaua a împlinit 35 de ani de când a câștigat Cupa Campionilor, iar fostul fotbalist a povestit un moment neștiut petrecut alături de Valentin Ceaușescu. De asemenea, fotbalistul împreună cu Iovan, Ogararu și alte nume importante de la Steaua au donat sânge pentru o campanie umanitară.

Bumbescu și-a amintit de Valentin și e de părere că fiul fostului președinte al României ar avea loc și azi în fotbalul din țară.”Valentin n-a fost niciodata conducator, a fost un prieten apropiat al nostru. E un baiat foarte inteligent. Tin minge ca in avion, cand mergeam la Tokyo pentru Cupa Intercontinentala, s-a dus la un moment dat la baie. Eu am dat vreo 10 pagini inapoi, vazusem ca citeste ceva in engleza. Am zis ca se da destept, vrea sa vedem noi ca el citeste in engleza. Si-a dat seama imediat: ‘Lasa glumele astea… Eu am facut facultatea la Oxford!’ E un tip foarte inteligent”, a spus Bumbescu.

35 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni

Pe 7 mai s-au împlinit 35 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului românesc și anume câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua București, în finala de la Sevilia. Atunci, echipa o învingea pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare. Succesul unei echipe din Est a făcut repede înconjurul lumii, dar cu toate astea nu a avut parte de același succes în presă și la București.

Toate ziarele de la acea vreme, inclusiv cele sportive, erau pline de ode și poezii dedicate lui Nicolae Ceaușescu, președintele României, care aniversa 65 de ani de la înființare. Despre câștigarea Cupei Campionilor Europeni a Stelei se găsea pe pagina a cincea a ziarului SPORTUL. Pe 7 mai 1986, Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, la capătul unei finale dramatice contra Barcelonei. Cu scorul de 0-0 după 90 de minute de joc și după cele două reprize de prelungiri, formația din Ghencea s-a impus cu 2-0 la loviturile de departajare, golurile fiind marcate de Marius Lăcătuș și Gabi Balint. Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei din 1986, finala Cupei Campionilor Europeni din 1989 și semifinala Cupei UEFA din 2006 sunt cele mai mari performanțe obținute de Steaua în fotbalul continental.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: